fredag 29 augusti 2008

Tur och retur Ö till Ö.


Från Överkalix till Öland igår, och från Öland till Överkalix idag...tänk er vilken resa det egentligen är. Här ser ni några kompisar ute på Solliden. Karin Åström riksdagsledamot (S), Jan-Erik Jaenson VD SwedishLapland och Börje Jonson Ordförande SwedishLapland. Vi har träffats i ett nätverk för turism inom Sverige och diskuterat viktiga frågor för näringen.
Vi kan väl tycka att vårat län ligger i framkant organisatorisk gällande utövarna, men behöver nog någon form av struktur för politiker och tjänstemän. Såna som kan trycka på beslutsfattarna i frågor som infrastruktur, strukturfonder, utbildning, överhuvudtaget lobbyverksamhet. Vi får väl se vad som händer i regionbildningen. Det är i alla fall väldigt skönt att landa på Luleå flygplats igen.
Helgen före älgjakten är detta. Lika spännande och lika mycket förberedelser som före julafton. Det är bara deltagarna som är annorlunda. Nu är det inte barnen som tindrar med ögonen utan det är för det mesta medelålders herrar som lyser upp i höstmörkret med sina reflexband. Jag hinner tyvärr inte jaga själv, men jag kan ändå inte låta bli att få pirr i magen när jag tänker på hur spännande det är att få sitta på pass tidigt på morgonen och lyssna till hur skogen vaknar till liv. Helt underbart!
Ha nu en riktigt trevlig helg allihopa och se till att få in tomatplantorna för det kan bli frost natten till Måndag. Kram!

Inga kommentarer: