onsdag 27 augusti 2008

Ensamkommande barn.

Vi hade ett möte i arbetarekommunen i veckan och där bestämde vi att göra en insats mot våra ungdomar från andra delar av världen. Vi har tagit kontakt med Khashayar Farmanbar och han kommer gärna och berättar om sina erfarenheter. Det man stöter på som en riktig utmaning är hur vi ska göra mötet så intressant så att dom verkligen vill komma?! Vi har ju inte en aning om hur deras förhållanden ser ut därifrån dom kommer.
Det kanske man kan tänka på ibland när vårat sinne hemfaller åt dystra tankar och vi tycker att allt är eländigt. Vi har inte en susning om hur det är att leva mitt i en krigszon, att hela tiden frukta för sitt liv och till och med kanske vara den som är med och tar andras liv! Det måste vara fruktansvärt. Därför är det nog extra svårt att göra ett program för dessa ungdomar utifrån våra värderingar. Här krävs det mycke tankeverksamhet för att det ska bli bra. Förslag mottages tacksamt.
Imorgon åker jag ner till Kalmar och Öland för att delta på en av två årliga träffar i ett nätverk för turistchefer. Det ska bli spännande. Har aldrig varit på Öland, eller i Kalmar för den delen. Dom har gjort ett bra arbete där med försäljning och online bokning för våra besökare. Karin Åström kommer att ansluta till mötet för att sen kunna göra ett bra arbete i riksdagen gällande besöksnäringen. Visste ni att det är en av dom största näringarna i Sverige?! Bilden ni ser föreställer utsikten från ångloket som man kan åka i från Arvidsjaur. Det är en riktig turistaktivitet!
Kram så länge.

1 kommentar:

Maria sa...

Hallå där Bitten!
Kul att läsa om dina tankar och funderingar på bloggen. Synd att du är på "fel" ö, för jag åker till Gotland och Visby på lördag! Jag ska vara med på en Östersjökonferans tillsammmans med ett antal berörda länder som finns runt Östersjön. Vi vet ju att vi måste ta ett gemensamt grepp om Östersjön och dess marina miljö, så det blir en utmaning....
Ha det så gott....