måndag 25 augusti 2008

Människans vilja att förändra, eller inte.

Ett av mina mantran är:
"man kan inte säga nej förrän man provat"
Med det menar jag att man inte ska kategoriskt säga nej till förändringar innan man funderat över hur det skulle kunna bli. Det tar så grymt mycket energi att sen förmå sig att ställa om sitt tänkande från att ha varit negativt till att bli positivt.
Skolnedläggningar och förändringar där barn är inblandade, är alltid jättesvåra. I vår kommun har vi under åren lagt ner ett antal skolor med varierat resultat.
Det som vi nu gör är att samla ihop eleverna från år 5 till 9 i samma skolbyggnad. Prostesterna och funderingarna har varit många, och ibland tvivlar man som politiker naturligtvis på vad man håller på med. Därför känns det extra roligt när det nu efter bara en vecka(våra elever började v: 34)kommer fram personal som säger att det är jätteroligt på "Strandskolan", den heter så vårat föredetta högstadium. Tack för det Anette!
Här kommer en länk till ett radioprogram jag fick tips om från Karin Åström. I den får ni höra att Jan Björklunds uttalande om Sveriges skolor som dåliga och flummiga verkligen inte stämmer. Vi kan vara stolta över våra elever och skolor, men vi kan alltid bli bättre. Det är gott med morötter och gör ont av piskslag.
Ikväll har våran arbetarkommun vu möte. Det blir roligt att komma igång efter semestrarna.

Inga kommentarer: