måndag 18 augusti 2008

Äntligen dags för att blogga

Så har då äntligen turen kommit till mig att vara gästbloggare under veckan. Som jag har sett fram emot att få delge mig av sånt som händer under en vecka.

Dagen startade med att sätta sig i bilen för att åka till Umeå för det andra styrelsemötet i Norra regionen. Idag skulle två stora saker hända på mötet, dels skulle vi presentera vår projektledare och även genomföra ett antal val till politiska styrgrupper.

Att få förmånen att vara ordförande för arbetet med att forma inriktningen för Norra regionen är en stor ära. att försöka skapa något nytt och något som för medborgaren känns bättre är den stora utmaningen.

När vi kom till mötet så tycker jag att det var mer eftertänksamhet som präglade de politiker som var närvarande. Förra mötet så fanns det en uppbyggd frustration över att få komma igång med arbetet. Idag så var det mer funderingar om vi inte skulle avvakta till nästa möte med att starta arbetet. Nåväl det kan nog vara klokt att hasta långsamt i denna viktiga fråga.

Det var glädjande att kunna presentera Jan-Åke Björklund som vi lyckats att rekrytera till vår projektledare. Det var också glädjande att se och höra den positiva respons som rekryteringen gav. Jan-Åke har lång erfarenhet av regionfrågan han var med och skapade Västra götalands regionen. Dessutom så var han den regionens första regiondirektör. Hans senaste arbetsuppgift har varit att på regeringens uppdrag samtala med kommuner,län och landsting om hur man ser på frågan om regionförstoring och hur man vill att regionen skulle se ut.

Vi genomförde också ett antal val av politiska styrgrupper den här gången utsåg vi ledamöter i Infrastruktur,Trafik och kultur grupper. Ett arbete som är grannlaga och där vi inte lyckades optimalt. Här gäller det att klara jämn könsfördelning, bra fördelning mellan kust och inland. Vi kom dock överens om att försöka bli bättre till nästa möte när fler grupper skall väljas. Efter mötet så väntade en presskonferens som blev väldigt kort därför att till den kom ingen media kanske för att det inte fanns något särskilt dramatiskt på dagordningen.

Efter mötet så var det dags att sätta sig i bilen och återvända till Norrbotten. Resan hem genomfördes i ett riktigt hällregn hela vägen. Vi gjorde ett kortare stopp på vägen när vi stannade och åt på Olanders café och kök i Skellefteå. Ett ställe som är väl värt att rekomendera efter en diskussion med personalen så fastnade jag för stekt sill med pressad potatis och lingonsylt till. Jag är ingen älskare av lingonsylt till mat men är glad att jag lät mig övertalas. Det var en kontrast som var värd att rekomendera även den.

Åter till länet och sent under dagen skapa min första blogg sedan hem för att förbereda nästa dag.

1 kommentar:

Karin sa...

Kanonkul att du är inne och bloggar. Men, lingonsylt är väl mums till det mesta tycker jag, frånsett palt.

Ser fram mot att följa med vad som händer i ett landstingsråds vardag.