torsdag 7 augusti 2008

Goda tankar, goda ord

Jag har funderat mycket på detta med Sverigedemokraterna, som jag skrev om i ett av mina förra inlägg och de kommentarer jag fick. Jag blev som bestört det måste jag säga.
Och det fick mig att fortsätta fundera på hur de mörka krafterna som Sverigedemokraterna representerar ska bemötas och bekämpas. Jag kom att tänka på ett ordspråk som under min uppväxt fanns på en broderad bonad som hängde ovanför kökssoffan. Där stod:
GODA TANKAR, GODA ORD - SPRIDA GLÄDJE PÅ VÅR JORD

Och det är ju så det är. Genom att tänka, säga och agera i godhetens/solidaritetens tecken så gör vi världen till en bättre plats. Jag kommer aldrig att sluta tro på det. Godheten vinner - så måste det vara. Och med godheten följer solidariteten, mångfalden, jämlikheten.

I politik och kärlek är allt möjligt. Det är mina ledord här i livet. Jag tror verkligen på möjligheten att förändra och kraften i viljan att göra det. Därför är jag politiker och i mitt nuvarande uppdrag har jag chansen att göra skillnad. Men inte ensam – det är tillsammans vi gör världen bättre!

5 kommentarer:

Tobias Lindgren sa...

Så naiv, så naiv, Helena... Vad skulle Per Albin säga?!

Helena Stenberg sa...

Hellre naiv och tro på något än att helt ha tappat tron på människan som Tobias verkar ha gjort //Helena

Tobias Lindgren sa...

Helena, det där är bara absurt. Orwellianskt. Om det är någon som har "tappat tron på människan" är det väl ni social(o)demokrater. Ni har förrått arbetarklassen genom att påpracka den massinvandring, mångkultur, islamisering, bÖgfrågor, ett obefinligt försvar, en obefintlig polis, en massiv brottslighet, ingen psykvård och en massa andra trevligheter - och sedan anklagar du andra för sådant? Ja, det ante mig...

Bengt Israelsson sa...

Man behöver ju verkligen inga argument mot SD, räcker ju med att läsa Tobias inlägg här ovan. Mångfald och alla människors lika värde verkar skrämma till tusen.

Anonym sa...

Jag kan inte annat än hålla med Bengt. Det talar väl för sig själv, behöver ingen argumenation överhuvudtaget. Argumenten är gammal skåpmat som blivit sågat sedan länge men kanske är Tobias gammal, vem vet, han verkar ju vara tjenis med Per-Albin och om det är den tidigare s-ledaren han syftrar till så måste han vara VÄLDIGT gammal....

Hanna