fredag 22 augusti 2008

Efterlängtad?

Det känns kul att något som man gör kan skapa längtan. Redan innan jag nu författar denna blogg så får jag sms av kamrater som väntar på den.Det gör en glad.
Idag har vi i landstingsledningen haft gruppledar överläggningar med oppositionen om ärenden som ska behandlas på styrelsen i början av september.Den längsta tiden av mötet ägnades åt det som händer och ska komma att hända i Norrstyrelsen. Man kan bli glad över det intresse och engagemang som finns kring frågan från övriga partier. Vi hade en lång och konstruktiv diskussion om kommande inriktnig i denna för vår del så viktiga fråga.

Däremot kan man inte undgå att förundras över ett nyhetsinslag i kvällens TV 4 Norrbotten. Där framstod det som att vi Socialdemokrater i smyg genomfört en opinionsundersökning om vad norrlänningar tycker om regionförstoringen. Det som redovisades i inslaget har varit väl känt för alla partier som ingår i Norrstyrelsen. Vi kommer under arbetets gång ta fram en kommunikationsplan för att kunna nå ut till medborgarna. En grund för en sådan kommunikationsplan är att skapa en kunskap om var medborgarna står. Vi har aldrig haft någon avsikt att med detta arbete polemisera med den partsinlaga som Sjukvårdspartiet gjort i samma ärende.

Trots att alla känt till detta så väljer sjukvårdspartiets representant att gå till frontalangrepp. I inslaget så framstår vidare att han inte fått ta del av hur undersökningen ser ut. Detta är en LÖGN och om det vore någon hyfs i den politiska debatten så borde en ursäkt vara på sin plats. Att det blir en diskussion om en sådan sido fråga känns märkligt särskilt när samme person tydligt deklarerat att han ska bidra konstruktivt för att region Norrland ska bli något bra för medborgarna.( Suck man kan bara ta sig för pannan för den låga nivå som ibland finns i politiken).

Nåväl jag kan inte låta mig nedslås av detta, diskussionen idag på gruppledar mötet ger hopp om att vi skall nå långt med den nya regionen. Nu stundar helgen med en del sysslor i stugan för att förbereda den kommande vintern. Känns naturligtvis lite tråkigt med dessa förberedelser men det är inte många helger som jag inte har något engagemang så det gäller att passa på.Njut av ledigheten.

1 kommentar:

Maria sa...

Hej o hopp....kul att läsa dina blogginlägg!!