onsdag 20 augusti 2008

En dag med många möten

Ibland kan man fundera hur snabbt en dag kan gå. Vi är inne i en period då vi nu ser över våra kostnader för att vårt underskott för detta år inte ska sluta på minus. Ett bekymmer som alla kommuner och Landsting har just nu är att regeringen inte har räknat upp våra statsbidrag för året. Bara detta påverkar naturligtvis i allra högsta grad den service som vi erbjuder våra medborgare. Om man till allt detta lägger till alla försämringar som regeringen genomfört så förstår jag att många känner en stor frustration.

Idag har vi kommit överens med Länsstyrelsen om en fortsatt finansiering av Europa direkt. Europa direkt är en informationsverksamhet om EU-frågor till medborgarna. Jag tycker att det är viktigt att vi medverkar från Landstinget och kommunförbundet för att skapa goda förutsättningar för information till medborgarna.Inte minst för att vi i Juni nästa år ska gå till val till EU parlamentet.

Det är viktigt att vi från alla partier medverkar så att så många som möjligt går till valurnorna. Ett högt valdeltagande ger bättre förutsättningar för att inte främlingsfientliga partier skall få plats i EU parlamentet. Vi har för ett par veckor sedan kunnat konstatera att Sverige demokraterna nu ser oss i Norrbotten som en potential i ett kommande val. Jag tillhör dom som tycker att vi ska ta debatten med Sverige demokraterna offentligt. Vi har allt att vinna på det, vi kan naturligtvis på ett enkelt sätt redovisa att deras idéer om att alla problem beror på invandringen är fel.
Jag kommer att göra allt vad jag kan för att dom inte ska få en plats i parlamentet i det kommande valet.

Inga kommentarer: