torsdag 21 augusti 2008

Politiker får beröm

Jag får ofta frågan om det inte är otacksamt att vara politiker,när man ser allt mer av kritik i nyhetsinslag och på insändar och debattsidor.
Det är klart att man tar vid sig av kritik och många gånger kan man tycka att den är orättvis och orättfärdig. Det är naturligtvis en sida och som ofta tonar fram om man enbart umgås med den mediala bilden. Vi som är politiker får ofta tack och lov många gånger i mötet med medborgarna en annan bild. Att vara landstingspolitiker är ofta mycket tacksamt. Idag träffade jag på två nöjda medborgare som hade upplevt den positiva bilden av Landstingets verksamhet. En hade efter en tid med svåra smärtor i höften just genomfört en höftleds operation i Piteå. Hon hade enbart gott att säga om bemötandet och omhändertagandet av vår personal. Dessutom så var hon väldigt imponerad av den korta tid som hon hade behövt ligga på sjukhus.
Den andra personen som kom fram till mig kunde berätta sin solskens historia om hur han nu kände sig fullt frisk efter en kärlsprängning vid Sunderby sjukhus.
När man i mötet med medborgare får dessa beskrivningar över att våra politiska beslut faktiskt spelar roll och att det ger möjlighet till snabb och effektiv behandling kan man inte annat än att vara stolt över att vara Landstingspolitiker. Detta var enbart två beskrivningar av många som vi möter i våra samtal med medborgarna.
Medborgar kontakter är vår viktigaste värdemätare på hur den verksamhet som vi ansvarar för fungerar. Som politiker får man aldrig glömma att det är medborgarna som vi är till för och som vi företräder. I vårt Landsting så har vi sedan ett antal år jobbat mycket med kontakt med medborgare via våra beredningar, ett viktigt arbetssätt som vi kan vara stolta över och som vi är rätt ensamma om i landet. Att fortsätta utveckla ett ökat inflytande för medborgarna är en av våra största utmaningar som politiker. Jag är övertygad om att det finns mer att göra inom området, och att vi ska göra det.

Inga kommentarer: