fredag 25 april 2008

Människor av kött och blod mitt bland kulor och krut

Även dagens media fortsätter domineras av ÖBs panikåtgärder och nödbromsande som regeringen tvingat fram genom en oansvarig försvarspolitik som saknar långsiktighet. "Nytt" för idag är dock att flera artiklar handlar om några av alla dom människor av kött och blod som direkt berörs.

NSD, Kuriren, PT... ja exemplerna är många och jag är glad för att media gör dessa reportage eftersom det redan onsdagmorgon när det första ryktet kom fanns åtskilliga liv som rasade samman. Mötte igår kollegor som är inne på sin 3e, ja i vissa fall rent av 4e förbandsnerläggning och det tär, såväl i själ som hjärta! Att bryta upp, att sälja hus och hem, att rycka barnen från skolan och kompisarna, att hitta två nya jobb... ja, ni förstår hela kedjan.

Även om ett slimmat försvar inte ska bygga på vare sig jobbtillfällen eller regionalpolitik i första hand utan säkerhetspolitik, strategiska beslut och inte minst möjligheten till bra, effektiv och utvecklingsbar utbildning-, övings- och testverksamhet får man ALDRIG glömma alla dom människor som finnas där mitt bland kulor och krut! Här i Norrbotten har vi inte bara människorna som berörs, här har vi också dom unika förutsättningarna för framtiden!

Jag hoppas verkligen vi genom ett hårt arbete på alla led och bredder förmår ÖB, att redan innan han lämnar sitt förslag den 15 maj till regeringen, tänka om för försvarets bästa! Lyckas vi inte med det finns fler hållplatser på vägen, inför sommaren, just efter och innan något beslut i riksdagen vid årsskiftet ska fattas. Är du intresserad av att engagera dig i frågan? Hör av dig!

Inga kommentarer: