tisdag 15 april 2008

En urvattnad vårbudget

Ja så var första delen av budgetdebatten kring regeringens vårbudget avklarad och äntligen går vi över i lite snabbare replikskiften. Kan inte säga att jag är direkt imponerad och kan bara konstatera att vi verkligen lever i helt olika verkligheter, jag och finansminster Borg.

Trygghet för framtiden har dom så fint döpt sin budget till men frågan som måste ställas är för vilka? Skatterna ska fortsättt att sänkas för dom rikaste samtidigt som man slår mot alla deltidsarbetande välfärdsbyggare. Framtidens trygghet är tydligen bara vikt åt vissa.

För den borgerliga regeringen finns alltid utrymmen till skattesänkningar men direkt vi börjar snacka välfärd så måste man avvakta och vänta in bättre lägen. Inte gavs heller något svar på vad regeringen ska göra för att hjälpa kommunerna som nu kommer möta en högre arbetslöshet, sänkta skatteintäkter och samtidigt ökade behov av försörjningsstöd i hälften av landets samtliga kommuner. Närmare en halv miljon har redan tvingats lämna a-kassan och står nu skyddslösa om de drabbas av arbetslöshet. På mindre än 1 och 1/2 år har man lyckats slå sönder och samman en av våra viktigaste trygghetsförsäkringar och nu går man vidare...

Inga kommentarer: