söndag 13 april 2008

Jag går ner för mellanlandning i Umeå

Så var årets distriktskongress till ända. Helgen blev på många sätt en riktigt toppenhelg med intressanta besök under fredagen på Seskarö sågen, Tullen och Kriminalvårdsverket tillsammans med mina kollegor Lars, Karin samt Leif och därefter en mycket bra kongress.

Det enda som hade kunnat vara bättre var väl egentligen bara början på det hela. Förstår inte riktigt hur ombuden från Haparanda tänkte när dom beslutade att lämna VO. i alla frågor för att visa sitt missnöje i frågan om nerläggningen av OBS-platserna i Haparanda. Känns lite som att blanda äpplen och päron och var media hittade 200 demonstranter skulle jag bra gärna vilja veta eftersom åtminstone 150 av dom aldrig syntes till. Men 50 kanske inte gav samma möjlighet att göra säljande artiklar eller så var det bara någon som var dålig på att räkna.

Hur som helst, efter en rolig, händelserik, intressant och intensiv helg mellanlandade jag här hemma vid 19.30 tiden ikväll för att i morgon styra kosan mot Umeå och en bostadspolitisk konferens för socialdemokratiska politiker i våra allmännyttigabolag. Ska bli intressant att träffa alla och roligt att höra vad dom har för medskick till vårt bostadspolitiska rådslag som under hösten kommer att startas upp. Går allt enligt plan är jag åter här hemma i morgonkväll innan ytterligare några dagar i Stockholm och riksdagshuset väntar.

Slutligen, på vår nya Norrbotten(s)kanal på Youtube kan du ta del av några kommentarer från distriktsstyrelsen kring helgens beslut att verka för en nordlig region tillsammans med övriga intresserade. Tekniken, tiden och oerfarenheten på produktionsområdet begränsade utbudet av inslag. På mobilbloggen hittar du dock en hel del mingelbilder.

Inga kommentarer: