onsdag 16 april 2008

Könsneutrala äktenskap

Efter 4 och 1/2 timmes debatt kring två av mina huvudområden i Civilutskottet känner jag mig rätt mör, detta trots att jag denna gång endast har suttit med i kammaren och lyssnat. Först på betänkandet kring Barn och Föräldrar och därefter sammandrabbningen kring könsneutrala äktenskap som denna regeringen fortsätter att förhala så gott det bara går.

Först ingenting kring den färdiga utredningen, sedan en remisstid av sällan skådat slag, 10 månader till skillnad mot a-kassans 3 veckor och så nu ett oändligt beredningsrabete som man inte ens kan säga när det ska vara klart och en proposition kan ligga för behandling.

Idag klockan 16.00 har dock alla dom borgliga ledamöter, som liksom oss i oppositionen vill ha likhet inför lagen även för homosexuella, möjlighet att göra dagen historisk. Det behövs bara 4 röster för att få majoritet för ett tillkännagivande där riksdagen tydligt säger att vi förväntar oss att regeringen får tummarna ur och och omgående lägger fram en proposition kring en ny lagstiftning. Blir spännande att se vad som händer, nu väntar gruppmöte med CU.

Inga kommentarer: