söndag 20 april 2008

Marias söndagsfundering!

Att borgarna älskar och beundrar USA är ingen större hemlighet eller sensationell nyhet.
Jag reste för några år sedan till USA med en borgerlig kollega, som inte kunde behärska sin förtjusning över en valkampanj t-shirt.....för George W Bush!
Ja, sen har vi ju en arbetsmarknadsminister som uppenbarligen var väldigt imponerad av sin examen från USA, Högskoleverket var inte alls lika imponerad.

Men det var väl inte det jag funderade över i första hand, utan mera om Apoteket AB:s framtid, det känns väl inte riktigt sunt, att slänga upp dörren på vid gavel för multinationella företag så att dom kan sälja läkemedel direkt över disk till patienter. Det finns en hel del att vara skeptisk till när det gäller läkemedeljättarnas framfart.
Men med tanke på borgarnas ohejdade förtjusning i USA så ser dom säkert inga faror alls!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Sossarna var i maskopi med de feta företagen i snart trettio års tid. Man jobbade flitigt på att finslipa ett system där de stora företagen med staten som bundsförvant kunde trampa ner mellanstora och än mer små företagare och hårt beskatta, ja just det, små företagare och vanligt folk.

Socialdemokratin och inte minst kommunismen var som bekant till stor del finansierad av, hör och häpna, några av världens absolut ekonomiskt starka "kapitalister" (i bemärkelsen att de sitter på enorma tillgångar).

Den nya regeringen må göra det ena och det andra, men de gör i alla fall något för oss i det här landet som vill göra något annat än att kasta in flaggan för konlgomerat till företag som undkommer skatter och skaffar sig extra förmåner från staten som sedan används till att trampa ner bra initiativ.

Att den politiska makten gick ihop med den ekonomiska iom alliansen val är så långt ifrån sanningen man kan komma i Sverige.

Känn er grundlurade.

Anonym sa...

Pratar du om läkemedelsbolagen eller?