torsdag 18 september 2008

Övertygelsen växer

Idag har vi besökt LO-TCO och SACO:s Brysselkontor. Detta gör att jag blir än mer övertygad om att ju fler mandat vi socialdemokrater får i EU parlamentet desto bättre är det för arbetstagare i Boden, Norrbotten, Sverige och Europa. I EU:s arbetsmarknadsutskott kommer det på måndag att ske en omröstning på en rapport som Jan Andersson är en av skaparna till. Den omröstningen är oerhört viktig för alla arbetstagare i hela Europa. Den vill att utstationeringsdirektivet öppnas upp och att man för in en social klausul i den som gör att även utländska arbetstagare kan leva under drägliga villkor och ha en bra lön när man arbetar i ett annat land. Mer jämställda villkor är en självklarhet för mig.
Det går bra för Norrbotten, en orsak till detta är att man under åren 2000-2007 har satsat 10 miljarder i Norrbotten med EU:s hjälp. Jag är övertygad om att vi kan bli ännu bättre på att söka projektpengar från EU som gagnar vår region.

/ Britt-Marie Loggert-Andrén
Gästbloggare från valledarresa till Bryssel. Mer presentation se torsdag 18 september.

1 kommentar:

Karin sa...

Va roligt och inspirerande det är att läsa ert bloggande från EU-metropolen Bryssel.

Visst är det så att politiken spelar en stor roll för människorna i vardagen, även för oss i Norrbotten. Politiska beslut som fattas i EU-Bryssel, FN:s högkvarter eller i Sveriges riksdag får som oftas konsekvenser för vår vardag här hemma i Norrbotten, både positiva och negativa. Det är därför viktigt att vara med och påverka, istället för att stå på sidan och titta på.

Nu väntar en höstpromenad med min lilla vovve.......ha det gott i Bryssel.....