måndag 15 september 2008

Vem får betala notan på 390 miljoner?

Tack alla gästbloggare. Det har varit intressant, inspirerande och kul att följa ert bloggande. Jag är absolut säker på att vi vill fortsätta med att ha denna form av gäster inne på vår norrblogg, så vi återkommer.

Har för ett litet tag sedan anlänt ner till Stockholm. Imorgon har vi det officiella öppnandet av riksdagsåret. Det känns alltid mycket stort och speciellt. Det blir väldigt påtagligt hur viktigt det är med politik och att det faktiskt spelar en stor roll.

Har precis fått info att moderatregeringen vill försämra reseavdragen. De vill spara 390 miljoner på att höja avdragsgränsen för resor från 8000 kr till 9000 kr.

Ock,....vem får betala noten på 390 miljoner? Jo, i första hand människor som bor i glesbygden och som måste ha bil till bl a jobb m m där inte allmänna kommunkationsmedel finns.

Det är ett hårt, kallt och tufft klimat som växer fram i Sverigen. Ett klimat som sliter sönder och fördjupar skillnader mellan de olika regionerna i Sverige. Så visst, vilken politik som styr landet spelar en stor roll i människors vardag.

Inga kommentarer: