tisdag 2 september 2008

Ljugande Folkpartister

Dagen började med att jag såg Fredrik Reinfeldt i morgonsoffan, så var den dagen förstörd tänkte jag. Väl på avdelningskontoret lyckades jag glömma denna otrevliga start på dagen och
efter en del pappersarbete bar det iväg till Sundedrby folkhögskola (världens bästa folkhögskola) där vi under hela dagen har diskuterat verksamhetsplanering och budget för 2009 med samliga sektioner i länet. Vi har ju den stora förmånen i Kommunal Norrbotten att vi har en sektion med facklig expedition i varje kommun, undantaget Luleå där vi har två sektioner. Det känns alltid lite svårt så här i början att få ihop en verksamhetsplanering, då det i princip finns hur många idéer som helst om vad som är viktigt att genomföra nästa år. Men med fokus på vad som är bäst för medlemmarna så brukar det lösa sig till slut.

Kvällen har jag tillbringat med att skjutsa Sandra till dansträning och givetvis kollat Halvtid på Tv 4 som handlar om hur regeringen lyckats eller rättare misslyckats efter halva tiden vid makten. Inte ett ord om att Jan Björklund ljugit om skolan under flera år, vilket Sveriges Radio nyligen avslöjat. Hur kan man klara sig så lätt undan media och medborgare? Jag är fullständigt övertygad om att hade det varit en Socialdemokratisk partiledare eller minister så hade avgången redan varit ett faktum, och tur är väl det. Björklund borde ta sitt eget ansvar och avgå, hur kan någon lita på en partiledare som ljugit under så många år?

I och för sig när man tänker efter, det är ju numera inte så ovanligt med ljugande folkpartister…

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja just ja, hade man ju nästan glömt. Ja inte skolskandalen så klart utan dataintrången.