fredag 2 maj 2008

Goddag Yxskaft!

Ställde samma dag som det blev känt att F21 i Luleå och Jägarbataljonen i Arvidsjaur står på ÖBs dödslista en fråga till försvarsministern om hur han och regeringen ser på behovet av militär närvaro i norra sverige. Nu har svaret kommit, goddag Yxskaft Tolgfors säger jag bara!
Så lätt ska du inte slippa undan, här pågår allmän mobilisering och frågan den kan du vara så säker på att du kommer tvingas besvara. Återkommer snarare än du tror!

Började årets valborgsmässofirande på Länsstyrelsen tillsammans med bland annat Landshövdingen för att diskutera nuläget i frågan om försvaret och vårt gemensamma arbete framöver. Mötet drogs ihop med väldigt kort varsel så dom flesta fanns uppkopplade via telefon, däribland mina bloggkollegor Maria och Karin. På plats fanns bland annat jag och Leif, så vi norrbottniska socialdemokratiska riksdagsledamöter var mer än väl representerade.

Även om artikeln i NSD idag har den ödmjuka rubriken "Så ska landshövdingen rädda F21 och jägarbataljonen" handlade mötet om hur vi ALLA, kommunalråd, oppositionsråd, landstingspolitiker, riksdagsledamöter och alla andra som förstår allvaret, däribland landshövdingen, TILLSAMMANS ska jobba för att detta idiotförslag aldrig ska bli verklighet.

Är det någon plats som i säkerhetspolitisk aspekt är mer intressant än annat är det ändå norra europa. Till det ska sedan läggas möjligheterna att bedriva bra, effektiv, framgångsrik och kostnadseffektiv utbildning-, test- och övningsverksamhet. Ja då förstår alla att detta är ett förslag som är helt uppåt väggarna galet. Om det kommer vi att ta strid, kamrater!

Inga kommentarer: