tisdag 27 maj 2008

Listigt tänk, Slingmankoden, av borgarna!

Igår rapporterade rapport att i hela 70 % av landets kommuner så har man dragit ner i Komvux. Totalt har en minskning skett med ca 25 % av alla platser i landet. Flera kommuner klarar inte att finansiera detta själva, med det visste säkert borgarna.

Att dra bort 600 miljoner från komvux var igen ett sätt för borgarna att slå på människor som står längre bort från arbetsmarknaden och behöver komvux som en möjlighet och hjälp att kunna göra en omställning i livet när arbetssituationen drastiskt kan förändras.

När vi nu går in i en lågkonjunktur och behöver sådana "omställningsverktyg" som komvux är det borttaget från flera kommuner. Många kommer istället att bli arbetslösa och förpassade till isolering och social dumping. Allt är dock listigt tänk, Slingmankoden, av borgarna där de rika ska gynnas på bekostnad av de med sämre resurser!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Karin,
och nedmonteringen ställd mot att skattefusket är 130 miljarder kronor. Och dessa människor tillåts fortsätta skattefuska medan arbetslösa och sjuka anklagas för fusk. Fusk som de aldrig har en chans att göra.

S-hälsning Eva Hedesand Lundqvist

Karin sa...

Jo, det är trist. Skattefusket på 130 miljarder vill borgarna inte göra något åt, däremot så har de hittills beslutat om skattesänkningar på ca 100 miljader kr. Och vem får betala? Jo, den som är sjuk, arbetslös, pensionär, handikappad m m. Du har varit in och skrivit under på www.nyvalnu.se

Anonym sa...

Hej Karin, ja

Har Du uppmärksammat att 70 % av A-kasseavgiften går till sänkt skatt. Endast 19 % når de arbetslösa. 11 % går till administration.

Uppgiften kommer från Kommunals A-kassa.

S-hälsning Eva Hedesand Lundqvist