torsdag 29 maj 2008

Älvsbyn - Norrbottens pärla!

Idag är det sommar här uppe i norr, härligt!

Igår var jag på besök i Älvsbyns kommun, Norrbottens pärla. Började dagen med en morgonpromenad med ca 700 glada älvsbybor. vi promenerade i den s k "norrbottens radio- aktiviteten" som pågick precis samtidigt i alla 14 kommuner på vårt län. Det var ett kul och hälsofrämjande jippo. Älvsbyborna var flitigast denna morgon på hela länet med flest deltagare.

Kommunalrådet Bill Nillson, v. kommunstyrelsens ordf. Erika Sundström och nya kommunchefen fanna med på resterande av dagens besök i Älvsbyn. Vi besökte bl a Polarbröd där det bakas ca 2,5 miljoner mjukt bröd/dag (!). Dessa fraktas iväg i ca 30 långtradare/dag från Älvsbyn ut till hela landet. Högst upp på deras önskelista fanns att det skulle möjliggöras så att merparten av frakterna kunde ske över järnvägen. Det är miljövänligare och idag är det ett allt mer marknadsföringsmässigt inslag att det ska vara klimatsmarta lösningar på våra livsmedel.

Eftermiddagen ägnade vi till RFN och Vidselbasen. Jag var där för tre år sedan och jag kan bara konstatera att de har utvecklats mycket när det gäller att erbjuda robotbasen till internationella kunder som vill testa och prova olika nya typer av robotar m m . Det är verkligen en högkvalitativ, specialteknisk anläggning som är väl värd att bygga vidare på. En förutsättning för att maximalt bygga vidare på detta är att F21-basen får vara kvar i Luleå. Det sker mycket samverkan mellan F21 och RFN idag.

En intressant och givande dag.

Inga kommentarer: