måndag 28 juli 2008

En intressant diskussion vid eftermiddagsfikat

Idag var vi några stycken som satt och fikade på kommunkontoret. Av någon anledning kom vi in på att diskutera massavrättningen i Iran. Detta ledde i sin tur in oss på en diskussion om världssamfundet och USA:s ställning. Det var en mycket givandediskussion som hade bäring på det mesta och vi hann med både andra världskriget och nazisterna, atombomberna i Hiroshima och Nagasaki, fånglägren i Guantanamo, situationen i Vitryssland med Lukasjenko vid makten ...
Ja vi hann jorden runt på den korta stunden.

Vi kunde bara konstatera att människan är en grym varelse och kan göra det mesta, och att vi lär oss fruktansvärt lite av historien. I alla fall är vi dåliga på att omsätta vår kunskap i handling.

Bubbe

Vad är väl en sommar utan sol, värme och bad? I år verkar det hittills ha varit en traditionell norrbottnisk sommar som gällt för oss i Arjeplog, dvs temperaturer kring 8-12 grader, regn och en hel del mygg. Men det finns annat att glädjas åt och sådant kommer jag att berätta om i min blogg. Självklart kommer jag också att försöka ge en hel del ögonblicksbilder och inblickar i livet på Stockholm Pride. Jag kommer bl.a. att delta i två seminarier på Kulturhuset.Det ena handlar om kroppsfixeringen inom HBT-världen och det andra om "Enda bögen i byn", överlevnadsstrategier för hbt-människor i glesbygd. Så en del tänkvärda saker hoppas jag kunna dela med mig till er här på bloggen. Bengt-Urban "Bubbe" Fransson, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog och medmänniska till vardags:-)

Inga kommentarer: