torsdag 20 mars 2008

Är hjärnorna i regeringen utbrända?

Är det en medveten taktik från regeringenshåll att fläska på med förslag som får det att hissna för medborgarna och sedan backa till något slags halvmesyr förslag för att folk ska acceptera deras förslag? Puh! det blev ju inte ialla fall värsta tänkbara senario ialla fall

Eller är de så förvirrade, har svårt att komma överens, kanske har de drabbats av utbrändhet då riskerar man att handla irrationellt, eller vart klämmer skon?
Tänker på senaste vändningen i sjukförsäkringsfrågan som Karin skrivit om i tidigare blogginlägg. Husmark-Person tycker inte att man ska bli sjukskriven för utmattningsdepression, jag hoppas att hon läser det mejl som skickats ut av RESURS för de beskriver på ett mycket bra sätt mekanismerna hos personer med utmattniningssyndrom. De skulle tvärtemot vad regeringens förslag beskriver behöva sjukskrivas, få hjälp och stöd mycket tidigare än vad man får. Den som hamnar i utmattningsdepression ser det oftast inte själv, och man kommer inte till vård för än det gått mycket långt.


Jag har under mina 8 månader riksdagen debatterat detta och skrivit motion om detta.
En av nycklarna till att komma tillbaka efter utmattningsdepression är faktiskt vila. Vi behöver bli långt mycket bättre på att vila än vi är idag. För när hjärnan får återhämta sig är den i sitt esse, nya idéer och möjligheter blir synliga.
Glad Påsk till er alla. Vila hjärnorna!

Hannah




Inga kommentarer: