tisdag 25 mars 2008

Kvalificerat svammel av näringsministern

Idag har interpellationsdebatten om norrland och glesbyggden debatterats i kammaren.
Näringsminister Maud Olofsson hade tagit tillfälle i akt och slagit ihop en hög med interpellationer vilket ger henne chansen att ducka på frågor som hon anser vara besvärande och gå på i det som är regeringens öppningar.

Småföretagens villkor i glesbygdenInterpellation 2007/08:420 av Jasenko Omanovic (s)
Näringslivets förutsättningar i norra SverigeInterpellation 2007/08:427 av Ibrahim Baylan (s)
Statens ansvar för glesbygdenInterpellation 2007/08:440 av Kristina Zakrisson (s)

Maud Olofsson ignorerar frågan om servic i hela landet, talar smädande om att problem med infratstruktur sattsningar på bredband misslyckats pga Björn Rosengrens utförsäljning av Telia och att han litade på att privata aktörer skulle vilja leverera bredband. Hur kommer det sig att näringsministern med denna inställning vill sälja ut bla Apoteket?

Näringsministern svarar inte heller på frågan om behoven av infrastruktur sattsningar i länet utan gömmer sig bakom att hon inte hittat finansiering i S-budgeten. Återigen måste ministern påminnas om att de är en borgerlig regering nu, som får svara för vilka satsningar som blir av. Och inte heller levereras några svar hur de tänker sig finnansiering, och med tanke på de sänkta skatterna där 75% av skattesäkningar gått till 1/3 av de bäst beställda i landet.

Tre bra interpellationer som förtjänat ett bättre svar. Se debatten här!

Hannah

Inga kommentarer: