torsdag 20 mars 2008

Hoppsan-tänkte-inte-på-det-politik

Mest varje morgon, tidigt (!), så sitter jag framför tv:n och soffprogrammen med fil och flingor, mackor, frukt och kaffekoppen. Imorse fick jag igen bekräftelse på regeringens dåliga och hafsiga utredningsförmåga.

Blek om nosen ser jag socialfärsäkringsministern Husmark-Persson berätta hur de har backat igen från det nya sjukförsäkringsförslaget. Nu ska stora grupper som är sjukskrivna mer än sex månader undantas bl a de som väntar på operationer, behandlingar, de som har svårare diagnoser, arbetsskadade m m . Försäkringskassan kommenterar med att då finns ju inga kvar att "rehabilitera" enligt regeringens tidigare intentioner!

TCO:s välfärdsutredare Kjell Rautio rasar mot regeringens kortsiktiga tänkt och kallar det "hoppsan-tänkte-inte-på-det-politik". Det passar mycket bra som beskrivning på den borgerliga politiken. Den är oansvarig, oseriös och omodern!

Inte blir människor friskare av att ständigt ha denna oro hängande över sej allt eftersom borgarna från den ena dagen till den andra för fram förslag som slår mot de som har det svår!

Inga kommentarer: