söndag 18 januari 2009

Fattigdom är svår att möta!

Söndagkväll och jag är efter några dagar av enorm trötthet äntligen på G, skööönt! Har haft jetlag några dagar efter jag kommit hem från en två veckors resa i Bolivia och Paraguay. Har varit där med kamrater från riksdagen och organisationen "Kooperationen utan gränser" för att följa de biståndsprojekt vi har där, bl a "operation dagsverken" med flera.

Bolivia och Paraguay är några av världens fattigaste länder och har nu efter många, många år av diktatur folkvalda politiker och presidenter. Jag har mött så många intressanta människor och också sett den extrema fattigdom som många lever i. Den är svår att möta och jag känner mej maktlös periodvis inför de gigantiska problemen. Det behövs ett långsiktigt målmedvetet arbete och en demokratisk, solidarisk politik som kan göra skillnad. Men framför allt politisk vilja!

En del människor älskar verkligen att ständigt resa omkring och se nya ställen. Det är som en sjuka för en del. Visst är det intressant, trevligt och lärorikt men jag är nog inte av den sorten som gillar att glassa omkring på världens alla flygplatser. Det är så underbart att vara hemma, slappa framför tv:n och en promenad då och då med min lilla vovve Neo

2 kommentarer:

Camilla Lundberg Ney sa...

Vad roligt Karin att du tyckte att resan var givande, och visst har du helt rätt i att politisk vilja är helt centralt för att fattigdomen ska minska. Hoppas det är okej att jag tipsar om en artikel på Kooperation Utan Gränsers hemsida om er resa (där du är citerad):
http://www.utangranser.se/Default.aspx?ID=34

Varma hälsningar från Camilla.

Karin sa...

Helt ok att lägga ut det jag citerat och tack att du påminde mej. Du påminde mej också att redigera alla 379 foton jag knäppt! Har också gjort en liten berättelse med lite kort på bloggen så gå gärna in och kolla!