måndag 17 december 2007

Kvällens kammardebatt!

I morse stod jag öga mot öga med sågverksarbetarna på Seskarö och skämdes å Maud Olofssons vägnar. Ja, jag vet att det låter konstigt att känna skam för borgerlighetens tillkortakommanden, men vad gör man inte när minst 60 personer är på väg att förlora sina jobb och näringsministern inte visat dom något intresse?!
Så därför tänkte jag inte låta den borgerliga majoriteten i näringsutskottet komma undan, så ikväll beskrev jag vad jag sett och vilken information jag fått på sågverket idag. Jag meddelade kammaren att Seskarö och sågverksarbetarna väntar otåligt på svar och information om vilka konkreta åtgärder staten och LRF som stora ägare i sågen, kommer att ta för att se till att ön har en framtid!
Så, Maud Olofsson prioritera Seskarö och sågverksarbetarna genom att åka dit och lämna lite besked före jul!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska lågt av dig att utnyttja seskaröbornas situation för att sparka på alliansen. Men sen är du ju sosse också.

Anonym sa...

Det var lågt, Isse, jävligt lågt...

/iZac, seskaro.nu

Anonym sa...

Förtydligar bara att jag menade att Isse var låg... :)

Anonym sa...

Hej iZac!
Jag fattade, men ibland får man bortse ifrån kommentarer som inte hjälper saker och ting framåt!

Anonym sa...

Precis min tanke egentligen!

Anonym sa...

Jösses så synd det är om stackars alliansen, som blir sparkade på...
Jag har lite svårt att känna sympati med det numera väl befäst fifflande klassklyvargänget!

Som boende i ett område där skillnaden mellan ett gott liv och ett liv i armod avgörs i vilken familj man föds, så har jag mycket svårt att acceptera den allmänna omfördelning av resurser som pågår, från de många som har mindre till dom få som har mer.
Sverige är ett land som har så det räcker till alla, om bara några fler är villiga att dela med sig lite...men det är tydligen för mycket begjort...ända tills den som så högmodigt tänkte på sig själv i första hand, i andra hand på sig själv och i tredje och sista hand...på sig själv igen!
Lyft blicken ur börsen för tusan och se er om lite!
För den delen kan ju delårsbokslutet från Sveaskog och Setra bjuda på lite intressant läsning, märkligt att en koncern som har 2 miljarder att dela ut (läs Sveaskog), en dotterkoncern som som går historiskt bra (läs Setra) har mage att lägga ner en institution med 100 år på nacken som Seskarösågen som dessutom gör sin historiskt största vinst på ca 40 miljoner och därmed är en av dom mest lönsamma sågverken i Sverige!
Logiken bakom det kan nog inte kallas annat än företagsekonomi av den högre skolan, det är bara ytterligare ett bevis på den gamla devisen att i statliga företag befordras man alltid till närmast högre liggande inkompetensnivå.
Ibland funkar det inom politken oxå, se bara på sittande regering...fast där är det inte bara den närmast liggande högre nivån utan ett helt höghus uppåt!

Bäva månde Svea Rike och dess innevånare inför dom kommande åren...
Med den takt man kör på i rivningen av välfärden och fungerande samhällsstrukturer undrar man ju om det ens finns ruiner kvar innan nästa val?
Undrar förresten när vår sammetsögde statsminister ska ta steget fullt ut och tillsätta sin egen fiffelminister (tänker inte på dom som redan fått gå utan en riktig äkta minister), steget kan inte ligga alltför långt bort...

Anonym sa...

izac, var det väl inte. det är ju så övertydligt att dom bara försöker skaffa politiska poäng på nedläggningen.

och du paltman, vad gråter du om för omfördelningar? läste senast igår att tillåmed arbetlösa får lite mer pengar i fickan efter nyår..

Anonym sa...

Jaa du isse...tror du kommer att ha svårt att sjunka lägre i din argumentation nu (i den mån det går att kalla det du skriver för det?), kanske om du gräver en liten grop så kan du komma lägre?
Sen kan vi ju bara hoppas att någon har barmhärtigheten att skotta igen den...

Visst är det en sympatisk politik när man tar stora grabbnävar från dom som har det sämst i samhället, ger till dom som redan har massor och låter smulorna som rinner mellan fingrarna landa hos dom som man redan tagit från...eller är det?
Kanske man ska se det såhär istället, att man kan inte ge mycket till sina egna utan att låta det gå lite tillbaka till dom man tog det ifrån, det vore ju en politisk omöjlighet annars, fast det kanske inte är omöjligt alls...
Skulle tro att alliansen inom kort kommit på nåt nytt sätt att ta från alla som har det sämre och ge allt till dom besuttna.
Eller fel, det har man ju redan gjort i och med slopandet av förmögenhetsskatten.
Ibland önskar man att alla borgerliga sympatisörer fick prova på att leva utan tillgångar att ta av på lägsta a-kassan eller för den delen bli sjuka av sitt arbete och sen ta fajten om att få en dräglig sjukpenning. Tror det skulle kunna vara en mycket lärorik och upplysande upplevelse för dom.

Till sist så ligger nog en av dom största anledningarna till att jag "gråter" över omfördelningar från fattiga till redan rika i ett land som har så det räcker åt alla, i att jag har sett fattigdom och dess konsekvenser på plats...undrar om du verkligen har gjort det annat än från den bekväma tv-soffan på nyheterna?
Skulle inte tro det, för i så fall skulle du nog inte sova särskilt gott om nätterna med ditt sätt att resonera på!

Hannah sa...

Jag diskuterar gärna den moderatstyrda regeringenspolitik, och det är väldigt bra att ni argumenterar men försök gärna att undivka personliga påhopp, diskussionen ger så mycket mer då. :-)

Och vi behöver inte Seskarösågens nedläggning för att plocka politiska poänger, det räcker gott med deras faktiska politik.

Och jag som nu är arbetslös (är ledamot i 8 mån) vet att jag inte får mera pengar i plånboken av den här regeringen. Det handlar om sänka ersättningsnivåer och höjda avgifter till a-kassan.

Mvh Hannah