söndag 23 december 2007

En gnutta borgerlig självinsikt så här dagen före...

Även om jag vet att det i sak inte förändrar varken vardagen eller julhelgen för alla som drabbats av borgarnas nerskärningar, åtstramingar och orättvisa slag känns det ändå på något sätt skönt när borgerliga politiker vågar vara ärliga och säga som det är. Dom är alldeles för få men dom finns och någonstans skapar det ändå hopp för medmänskligheten och framtiden.

”Jag vet inte vad jag ska svara när väljarna ringer” säger Alf Svensson (Kd) i dagens Godmorgon, världen i P1 och utvecklar sin kritik mot regeringens jobbpolitik och sågar därmed också hans eget parti och riksdagsgrupps politik. Finns även som artikel här!

Nä Affe, vi är nog rätt många som inte vet vad vi ska säga människorna när dom förtvivlade, upprörda och arga på effekterna av eran politik ringer. Det går bra för sverige, arbetslösheten fortsätter att sjunka och ekonomin tuffar på i 110 går ju inte riktigt ihop med den orättvisa, oansvariga och omoderna politik som ni för där rika blir rikare och alla andra får betala. Kanske är svaret du ska ge dom sanningen, detta är det samhälle ni borgare faktiskt vill ha och nu hårt jobbar på att driva igenom, hungriga vargar jagar bäst heter det väl?

"Jag tror att det beror på att man kanske glömmer att man inte bara ska tala till hjärnan utan också till hjärtat" fortsätter han i intervjuen. Verkligheten är väl dock att det faktiskt varken finns hjärna eller hjärta i den förda politiken. Lösningen på Sveriges problem är inte ökade orättvisor utan en politik för fler jobb!

Det behövs mer pengar till bland annat forskning och utbildning men också till att reparera tryggheten och a-kassan så att människor vågar byta jobb, utbilda sig och söka sig vidare.

Den borgerliga regeringen satsar istället på skattesubventionerad städhjälp till höginkomsttagare. Är det med skinande hem Sverige ska konkurrera med andra länder?

Nä Affe, god jul på dig själv och hoppas ni är många borgare som i morgon sitter bänkade framför svt1 kl 19.00 för att se Karl-Bertil Jonsson fira jul. Ni har en hel del att lära!

God Jul alla övriga bloggläsare önskar den gästbloggande pappan!

Inga kommentarer: