onsdag 31 december 2008

Funderingar inför årsslutet

Full storm ute. Stormvarning med risk nr 3 informeras ut över norrbottensradion. Knäckepilen i min trädgård har blåst sönder och den stora granen i hörnet av tomten svajar oroväckande. Än så länge funkar elströmmen så jag passar på att skriva av mej denna annorlunda nyårsafton.

Just nu är jag ganska trött på finanskriser, varseloro och borgarnas olika löften om än det ena och än det andra. Oftast ogenomtänkta, dåligt utredda förslag om förändringar som drabbar de som har det sämst i vårt samhälle. Förresten, så är förslagen väl genomtänkta eftersom det är de som har det allra bäst som är vinnare på Borgpolitiken!

Ja, ja det blir nog ett skitår till med politiken.


Men på sidan av all skit så sker också positiva saker och för mej blir det säkert ett annorlunda, omtumlande och ett glädjens år. Jag ska bli mormor! Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på det.

När mina två barn var små så drömde och fantiserade dom om att de skulle resa och se hela världen. Nu har dom gjort det på egen hand. Jag kan inte låta bli att fundera över vad som mina barnbarn kommer att drömma och fantisera om?

Jag drömmer om en värld där vi ;

har mer tid för varandra och mer kärlek,
får vara friska och ha god hälsa
blir rättvist behandlade
kan vara och känna frihet som människa
är jämställda med varandra

Oj, nu blinkar lamporna oroväckande. Dags att snabbt avsluta!

Gott Nytt År!

Inga kommentarer: