tisdag 2 december 2008

Investera Sverige ur jobbkrisen!



Vad gör regeringen egentligen? Ja, frågan är befogad och tyvärr är svaret - inget! Från alla håll, ja förutom från regeringens håll förstås, jobbas det febrilt på stimulanspaket, krissatsningar, idéprogram och förslag för att stabilisera finanskrisen, skapa tilltro och inte minst möta lågkonjunkturen på ett bra och fokuserat sätt.

Tyvärr är det dock regeringen som sitter på den största makten och dessa verkar inte ha några ambitioner att komma med i matchen. Det är bara att beklaga men vi nöjer oss inte med det som socialdemokrater. Nu måste vi investera Sverige ur jobbkrisen!

Idag efter hearingen med Jobbkommissionen på temat Bygg för framtiden presenterade vi en kraftfull förstärkning och nya insatser för att motverka varsel och arbetslöshet inom byggsektorn. En satsning som i sig också leder till bättre boendemiljöer i våra miljonprogram, viktiga upprustningar inom välfärdssektor med fokus på skolor, förskolor och äldreboenden samt en omställning av samhället när det gäller energi och klimat vilket ligger helt i tiden.

Det finns ingen tid att vänta, 7 989 varsel i september, 19 521 i oktober och 19 907 varsel under november talar sitt tydliga språk. Tyvärr har vi ännu inte sett slutet, bara idag kom 100 ytterligare varsel i Luleå när Hardtech Gestamp meddelar att utvecklingen kraftfullt bromsat in.

Går du och bär på idéer som skulle kunna hjälpa oss att utveckla arbetsmaknaden och skapa nya jobb? Tveka inte, maila Jobbkommissionen direkt!

Inga kommentarer: