tisdag 16 december 2008

Kommunerna och pengabristen!

Ja det är bistra tider och regeringen-Reinfeldt med ledamöter vägrar se kommuner och landstingens eländiga framtids prognos!
Den verksamhet som ger människor välfärd i form av skola, vård och omsorg riskeras. De minskade skatteintäkterna under 2010 kan omsättas i att 20 000 jobb försvinner i kommun- och landstingssektorn!
Men såhär går resonemanget i riksdagens kammare från en moderat riksdags ledamot om läget i kommun- och landstingsektorn
"Anf. 64 GÖRAN PETTERSSON (m):
Herr talman! Jag har en fråga till Anders Borg.
Regering och riksdag vidtar nu med anledning av konjunkturläget ett antal åtgärder för att finansiellt stimulera den svenska ekonomin. Samtidigt kommer signaler om att ett antal kommuner och landsting i stället överväger att vidta åtgärder som verkar direkt åtstramande på samma ekonomi. Man stoppar investeringsprojekt och drar ned på sin verksamhet. Samma kommuner och landsting har däremot i många fall bedrivit en expansiv finanspolitik under den senaste högkonjunkturen. På detta sätt har man många gånger bidragit till att försämra de ekonomiska förutsättningarna i såväl lågkonjunktur som högkonjunktur.
"


Ja, vad ska man säga om detta då?!?

Inga kommentarer: