torsdag 18 december 2008

Gårdagens debatt om sjukförsäkringen

Igårkväll debatterades rehabiliteringskedjan och sjukförsäkringen i riksdagen. Vi sossar vädjade igen och krävde att regeringen måste sätta stopp för genomförandet av den lag som de drev igenom den 1 juli 2008. Den innebär att den som varit sjuk mer än sex månader och inte lyckats med att återrehabiliteras till sitt tidigare jobb ska prövas mot den öppna arbetsmarknaden. Det är endast de med diagnoser som svårartad cancer och liknande som har rätt att fortsätta vara sjukskrivna.

På Norrbotten kommer ca 5000 sjukskrivna personer att få sin sjukpenning omprövad efter jul och arbetsförmågan kommer att prövas mot hela Sveriges arbetsmarknad. Men var ska dessa människor som blir "friskskrivna" trots att man kan vara sjuk (?) få jobb i denna extrema lågkonjunktur som vi nu har i Sverige? Dom ska konkurrera med alla tusentals friska människor som nu varslats om uppsägningar från sina jobb p g a lågkonjunkturen? Några av dem kanske inte heller är med i a-kassan så det enda alternativet som återstår är socialbidraget. Det s k utanförskapet växer så det knakar!

Det är en orättvis politik som nu genomförs med råge...........och finansminister Borg insåg för två år sedan vartåt det skulle gå då han sa att "det är om två år vi kommer att se de positiva effekterna".

Jaaaaa så är det nog, nu två år efteråt så ser vi effekterna..............

Inga kommentarer: