fredag 5 december 2008

Hoppas tomten är snällare än Reinfeldt

Så var den borgerliga regeringens stimulanspaket levererat och jag kan bara hoppas att tomten är snällare än Reinfeldt. Annars blir det ingen rolig jul...

Från oppositionen är vi kritiska och Östros kommenterar det så här, en motvillig regering gör en minimal insats. Ohly gör en annan liknelse men på samma tema, som att ge sig ut på långresa men bara tanka tio liter..

Ja, tänker säkert någon, oppositionen bara gnäller och försöker ta politiska poäng. Men konstigt nog kommer samma kritik från alla andra håll också, för lite pengar och för får åtgärder! Vi har en regering som inte är regeringsdugliga och det är något vi alla får lida för. Tack för det Reinfeldt!

Den stora grejen i regeringens allt för mjuka klapp är det sk ROT-avdraget som jag själv ställer mig starkt kritisk till eftersom det inte omfattar hyresrätter och heller inte verkar ha någon inriktning på klimat och hållbarhet. Tyvärr verkar förslaget inte heller leda till några direkta jobb vilket inte kan vara något annat än en misslyckande. Hans Tilly, ordförande i Byggnads är inte nådig i sin kritik.

Inga kommentarer: