onsdag 10 december 2008

Moderat hyckleri!

Jag blir så utmattad och trött på Anders Borgs plötsligt uppkommna insikt om att den moderaledda regeringens kraftiga höjning av A-kassan innebär kaos och katastrof för människors levnadsvillkor. Med en halv miljon människor som står utanför A-kassan i dessa tider av ökad arbetslöshet, så kommer många vara tvingade in på kommunernas socialkontor för sin överlevnad. Gång på gång har vi försökt berätta för borgerligheten vad deras dribblande med A-kassan kan innebära för människor och varje gång har dom högdraget fnyst och kallat oss för bidragkramare. Vad dom uppenbarligen aldrig förstod är att A-kassan är en omställningsförsäkring värd att försvaras, eftersom risken alltid finns att människor drabbas av arbetslöshet.
Som sagt var en moderatledd regering är både dum, dyr och väldigt dålig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fnyser fortfarande at korkad sossepolitik. Det som ni tycker ar orattvisast ar att hoginkomstagare inte far 80 % an inkomsten. Inget intresse har man heller i sossarna att hoja golvet for de som ar med, och dessutom vill man behalla sina plusjobb som inte gav ratt till a-kassa.

Hyckleri ar ordet.

Nar skulle ens sossarna erkanna att dom ar for en bidragspolitik for hoginkomsttagare.

Aldrig att jag rostar pa en sosseregering efter ha sett nedmonteringen av sverige som dom gjorde fran 90-talet tills dom forlorade makten. Sen dess har vi fatt segregationsproblem, taskig sjukvard och privatiseringar som man skyller pa hogern.

Aldrig blir jag sa korkad sa jag rostar pa sossarna iaf.

Maria sa...

Det korkaste som finns just nu är väl ändå att den borgerliga regeringen som styr Sverige idag, gynnar och göder den 10 delen av befolkningen som tjänar mest och har det bäst ställt!
Som sagt var, det är hårda julklappar till sjuka och arbetslösa från den moderatledda regeringen!