onsdag 26 november 2008

Skickligt Schlingmann

Varslen duggar tätt, och regeringen står utan vapen. Under högkonjunkturen passade den Moderatstyrda högerregeringen på att sänka skatten – för de som har mest, istället för att förbereda för en lågkonjunktur. De rev sönder arbetsmarknadspolitiken som avvisades som ”bidragsjobb”. Nu står de med händerna i byxfickorna, nu när det svenska folket behöver en kraftfull och erfaren regering som bäst.

Svenska, sa jag svenska? Jo just det ja. Om media bilden domineras av antalet varsel och regeringen känner att de inte har något att komma med. Vad göra? Vi måste byta fokus! Det duger ju inte att stå där och se handfallna ut. Som tur är så tvekar inte regeringen Reinfeldt med sina partistrateger att spela ut ens de lägsta av kort.

I detta läge passar Moderaterna på att fria till de lägsta av våra mänskliga sidor,de vill ha ”svensk kontrakt”, en enkla schablon där de vill att blivande svenskar ska skriva på för ”de svenska värderingarna” som jämställdhet tex (samtidigt glömmer man att man i sin egen badtunna har människor som är infödda svenskar och inte kan skriva på dessa gemensamma värderingar.)

Och det är inte bara skinnskallar och små nassegrisar som kommer att gilla detta, tyvärr.
Snälla snälla, genomskåda denna fega och usla regering som försöker göra sig av med en besvärlig fråga genom att sparka bort bollen från egen planhalva med att sparka på de som redan ligger.

Och snälla alla ni som sitter på ledarsidor och andra kommunikationskanaler, låt inte regeringen komma undan med denna skenmanöver. Den är vedervärdig, feg och ryggradslös och framför allt verkningslös. Den löser inte de bekymmer som vi sitter på när det handlar om integrationspolitik, det är bara kosmetika som så mycket annat i denna regerings agerande. Den Moderatstyrda regeringens politik med brist på stöd i lågkonjunktur, 500 000 utanför försäkringssystemen mm gör människor rädda, ängsliga och pressade i den miljön blommar främlingsfientligheten.

Inga kommentarer: