söndag 2 november 2008

Avskaffa äktenskapet för alla!Vissa ägnar helgen åt att minnas människor som inte längre finns vid vår sida, andra har satsat på maskerad och halloweenutklädnad. Hägglund däremot visar att han och kompisarna i KD inte behöver något extra för att skrämmas. Det räcker att visa vilken människosyn dom har för att man ska bli mörkrädd på riktigt.

Nu lanseras kompromissförslaget (?) där ingen ska få ingå äktenskap. Kom igen nu kådisar. Vad sägs om likhet inför lagen och alla människors lika värde? Civiläktenskap för all del, jag kan personligen tänka mig det som en möjlig utveckling i framtiden. Men då med utgångspunkten att skilja staten och den juridiska delen ytterligare från kyrkor och samfund. Definitivt inte som Hägglund som genom detta desperata utspel vill "skydda" äktenskapet från samkönande. Hoppas också folk förstår att en sådan stor förändring av vår svenska lagstiftning måste utredas först vilket tar år, men det kanske också är meninge. Att förhala beslutet om könsneutrala äktenskap ytterligare...

Det är två saker jag verkligen inte kan förstå. På vilket sätt skulle mitt kommande äktenskap med min sambo påverkas av att även våra vänner Jonas och Arman fick samma möjlighet och varför har kristdemokraterna en sådan pervetion att sätta etiketter på folk?

Jag vill till skillnad från Hägglund att äktenskapet ska bevaras och omfatta alla, oavsett om du älskar en man eller kvinna. Det är hög tid nu att göra denna förbättring av vår svenska lagstiftning. Likhet inför lagen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://dagestanmetoden.blogspot.com/2008/11/det-blir-inget-sverige-med-bgktenskap.html

Anonym sa...

Hur kan du avfärda ett bra lagförslag bara på grund av att det läggs fram av KD? Jag är själv vänsterpartist och jag ser ingen som helst anledning till att vigseln ska vara religiös. Den ska naturligtvis vara civil, som i andra länder. Oavsett Hägglunds syfte med förslaget är det det enda vettiga förslaget hittills. Det är odemokratiskt att kyrkor och samfund ska ha vigselrätt i ett sekulariserat land.

/Lizzy

Fredrik Lundh sa...

Hej Lizzy! Jag avfärdar kristdemokraternas föslag till civilrättslig registrering eftersom det endast grundar sig i att samkönade inte ska kunna ingå äktenskap som vi andra. Nä, äktenskapet ska finnas kvar och vara öppen för alla!

Vill vi i framtiden sedan gå över till civiläktenskap ska det definitivt grunda sig i annat än att samkönade ska kunna utestängas.