tisdag 18 november 2008

Maud, var är du?

Dra er till minnes, mindre än ett halvår efter valet kunde vi höra Maud Olofson stolt skryta om att de jobb som kom ut på arbetsmarknaden var effekt av den Moderatstyrda regeringens politik. Fantastiskt, innan de ens hunnit få pli på sina ministrar, få dem att betala tv-licenser, sparka ut den svarta arbetskraften osv så hade deras fina politik gett oss de efterlängtade jobben. Men egentligen ska jag väl inte klaga, för visst har de legat i hårt med att genomföra sin politik även om det inte lett tll fler arbeten.

På grund av regeringens politik, står 500 000 personer utanför försäkringssystemen, varslen haglar och de som möter de arbetslösa är halva lönen i form av en sänkt a-kassa och sedan dessutom ska betala förhöjda avgifter till a-kassa och fackavgift.
Men vad gör regeringen, nada, inget.
Byggmarknaden tvär nitar, då skulle de Socialdemokratiska förslag med tex, rotavdrag på 3 miljarder, och investeringsstöd för hyresrätter vara en väg.
När fler tappar arbete hade det utbildningspaket, med totalt 50 000 utbildningsplatser i allt från vuxen utb. till högskola varit bra att ha i bakfickan.

Istället för de frysta statsbidragen som regeringen gett kommun och landsting att förhålla sig till hade en Socialdemokratisk regering gett ytterligare 2 miljarder till kommun och landsting som nu riskerar att måsta ta hårda besparingar och säga upp en stor del av våra välfärdsarbetare.

Om nu regeringen skaffade jobben på mindre än ett halvår, måste de inte vara effekten av deras politik som varslen nu haglar? För den som är bara det minsta lilla insatt i samhällsekonomi, vet att man som regering inte skapar jobb på ett par månader, och inte heller rår för låg konjunktur. Det regeringen har ansvar är för vilka åtgärder man gör i en lågkonjunktur, så jag undrar bara stilla: Hallå Maud, vart är du?


Vi Socialdemokrater både kan, och vill, vi har en politik både för hög och lågkonjunktur.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Offtopic: Jag tycker att norrblogs skribenter ska ta chansen att berätta hur de tänker rösta i Lissabonfördragsfrågan på torsdag, gärna med en motivering.

Även om man inte är så bekymrad över sveriges självständighet så bör sossar iallafall fundera över fördragets inverkan på kollektivavtalen...

Anonym sa...

Westerbotten, imorgon kan du få ett inlägg om detta. det finns en artikel i dagens NSD, även om den inte är tillfylles med motiveringen. där står det bland annat att vi är ointresserade, och DET är vi absolut inte. Vi har disskuterat denna fråga och kommit fram till ett beslut. nsds artikel är ofullständig, därför fyller vi gärna på. men inte ikväll, nu är dt godnatt.