onsdag 19 november 2008

Samling för kulturen-även på webben

"I goda tider är det möjligt att verkligen satsa på kultur. Men det är i dåliga tider – tider av brist och knapphet, av oro och rädsla för framtiden – som vi verkligen behöver konsten. Det är då den visar sitt värde."

Citatet är hämtat från socialdemokraternas partimotion En kulturpolitik för framtiden (2008).
Nu vill vi ta ett steg till och samla företrädare för kulturen och socialdemokratiska kulturpolitiker på alla nivåer till ett samtal för att forma en stark kulturpolitik för framtiden.

Vid kulturdagen medverkar bland andra,
Mona Sahlin, partiordförande, Anna Carlson, teaterförbundets ordförande, Jacob Hirdwall, aktuell med monologen "Det Osynliga", Sture Carlsson, förbundsdirektör för svensk scenkonst, Teshome Wondimu,verksamhetsledare Selam och Henrik Teleman, konsthallschef Virserum.
Moderator: Svante Weyler, tidigare förläggare och förlagschef på Nordstedt. Har arbetat på Sveriges Radio och varit kulturskribent på Expressen och Sydsvenskan. Driver sedan 2007 Weyler förlag.

För alla som inte kan delta IRL (på plats) så sänds detta på webben. Via www.socialdemokraterna.se

Hannah

1 kommentar:

Pontus sa...

Om man skall "forma en stark kulturpolitik för framtiden" så vore det kanske en idé att ha med både unga människor (som till största delen kommer handskas med framtidens kultur) och Internetkulturpersonligheter? (Detta då större delen av framtidens kultur kommer komma till stånd på nätet, och inte på konsthallar eller i Sveriges radio)