tisdag 29 januari 2008

Ny ekonomisk talesman

En vakt kontrollerar läktaren i 2:a kammar salen där Socialdemokraterna har sitt gruppmöte för att se att ingen journalist ligger och trycker för att få rapportera om det snaskiga i vem som efterträder Pär Nuder. Givetvis handlar mötet på dagens S-grupp om detta. Men politiken är först. Det politiska läget diskuteras i första hand.

Avstånden mellan blocken har aldrig varit större sedan mätningarna började! Ingen på gruppen tycker att det är anmärkningsvärt, och alla vet att det kan komma att ändras.
Regeringen hopps som bäst på att 2008 ska bli ett ”mellan år”, där inget händer, där de i lugn och ro får slicka sina sår. Men 2008 kommer konsekvenserna att regeringens politik bli tydligare, och vi ska inte låta regeringen glömma att de är deras politik som ser till att klyftorna är större än de varit på mycket länge.

Hur är det då med ”idoltävlingen” som media vill skapa kring vår nye talesman? Och hur är det med perspektiven? Marita Ulvskog berättar att hon på väg till 68:an tog en taxi, och väl utanför står det fullt med journalister varpå taxi chauffören vänder sig om och frågar Är du släkt med Agneta Fältskog eller? Och det visar på att det som känns stor för oss kanske inte är det för alla andra, och framför allt visar det att media har en stor del i hur saker och ting blir, och rapporteras om. Därför vill jag tipsa er om en länk där Stig-Björn Ljungren filosoferar över media och dess roll.

Att Mona har stöd, är det ingen tvekan om, tycker jag. Att hon önskade att frågan om att Pär Nuder lämnar sitt uppdrag som ekonomisk talesman skulle ha fått hanteras på annat sätt är givet, och hon vädjar om att inte låta oss styras av media, inte låta rykten förtära partiet, att komma och fråga istället för att undra, gör henne till den ledare som jag önskat för vårt parti.
Att Pär Nuder själv är med på mötet, och att han själv lämnar över till Tomas Östros utan bittra miner, och dessutom med humor lämnar över med en present i form av hängslen och livrem.

Vi bygger laget, och vi väntar på möjligheten att åter få bygga landet. Inte som regeringen riva ned den svenska välfärdsmodell, bit för bit.

Hannah

Inga kommentarer: