måndag 21 januari 2008

Det vi inte visste, men vet nu!

Idag har s-gruppen i mitt utskott (arbetsmarknadsutskottet) varit i Arvidsjaur hela dagen. Vi började på SAMHALL och insåg snabbt att det var en fantastisk arbetsplats! Vi som surfar och vill surfa snabbt, kan tacka personalen på SAMHALL för deras fantastiska jobb med att tillverka glasfiberkablar, som är så känsliga och små att jag behövde en lupp för att se den.
Sen åkte vi vidare till Armens jägarbaltaljon och Vinterenheten, imponerande, med tanke på att 80% av dom värnpliktiga som finns där, vill göra internationell tjänst. Och en och annan "aha-upplevelse" fick vi, när det handlar om hur vi människor reagerar på kyla.
Dagen avslutades på Arbetsförmedlingens Kundtjänst, mycket informativt och nyttig kunskap för oss. En arbetsplats som präglades av trivsel, öppenhet och gedigen kunskap.
I morgon är vi hemma i Arjeplog, med bl.a Företagarfika, besök hos två biltestföretag och vi avslutar i två klasser på Hornavanskolan. Sen flyger vi tillbaka till Stockholm och riksdagen.
Det känns helt rätt att mina partikompisar som kommer från olika delar av landet faktiskt numera med egna ögon sett hur det är att leva, bo och arbeta i Norrbottens inland.

Inga kommentarer: