onsdag 30 januari 2008

Jag återkommer ständigt i mina tankar till gårdagens möte i näringsutskottet. Urban Karlström från Finansdepartementet var med oss för att informera hur det går med försäljningen av det statliga bolagen. Det handlade mest om den i tid närmaste utförsäljningen av Vin & Sprit AB med starkt fokus på det välkända svenska varumärket Absolut.

Trots den oro som finns nu på den finansiella marknaden ska det säljas ut till det bästa affärsmässiga budet. De kan inte garanter på något sätt att verksamheten fortsätter i Sverige men lovar göra sitt bästa.

Det är oroande och frustrerande att regeringen till varje pris ska sälja ut våra svenska klenoder. Ännu mer oroad blev jag när han anger att huvudskälet till att sälja Vin & Sprit AB är att de har länge varit på en internationell och global marknad. Så är det också med LKAB, (ännu mer än Vin & Sprit AB!) och Vattenfall. Jag funderar mycket idag på huvudskälet och litar inte på att LKAB och Vattenfall på något sätt är undantagna ur borgarnas utförsäljningslista.

Inga kommentarer: