tisdag 24 mars 2009

Släck ljuset för fan!

Har sedan länge uppmanat kommunledningen i Luleå att ansluta sig till den världsomledande klimatkampanjen Earth hour och är glad att man nu tagit beslut att släcka ner såväl byggnader som att uppmuntra och informera befolkningen. Ser också via kampanjens svenska hemsida att fler kommuner i länet har anslutit sig men mer finns att göra. Kom igen nu, släck ljuset för fan!

Ser också att Helena Stenberg, kommuanlråd i Piteå bloggar på ämnet och lyfter fram möjligheten att som privatperson också ansluta sig. Själv är vi båda på distriktsårskongress till helgen på Nordkalotten utanför Luleå. Jag hoppas att vi även där får se lite mörker, och då inte bara effekterna av den moderatstyrda regeringens politik med en ungdomsarbetslöshet på 25% utan också en och annan nedsläckt lampa.

Åandra sidan, om man bortser från klimatet så behövs verkligen alla ljusglimtar vi kan få för tillfället. Arbeslösheten är idag 8%. Bedömare tror den kan passera 10% innan året är över. 100 000 har varslats på ett halv år och ser på på ungdomsarbetslösheten i vår eget län har den ökat med 57% sedan januari 2008.

Vi är tillbaka på 90-talets början och då som nu har vi en borgerlig regering som inte klarar av att regera vårt land. Nä, det är inte regeringens fel att det är en finanskris och lågkonjuktur. Men det är regeringens fel att man så förblindat drivit sin politik som kraftigt försämrat våra möjligheter som nation att möta detta mörker. Man har slaktat a-kassan, nära på utplånat arbetsmarknadspolitiken och gjort stora skattesänkningar istället för att satsa på jobb, jobb och åter jobb!

Att man nu dessutom lånar pengar för att kunna fortsätta sänka skatterna för de allra rikaste är inget annat än ett hån. Fy fan säger jag!

Andra som också bloggar om den allra viktigaste frågan för tillfället, JOBBEN! är bland annat läsvärda Ett hjärta rött, kloka Hannah Bergstedt, kollegan och träningsvännen Eva-Lena Jansson och europaparlamentskandidaten Åsa Westlund.

intressant.se hittar man säkert mer.

Inga kommentarer: