torsdag 5 mars 2009

Nya eller gamla idéer?!

I går träffade jag några arbetslösa ungdomar i Piteå, båda hade rätt många åsikter om jobb, skola och framtid. Tydligast var nog ändå att dom vill få chansen att göra något på en gång när dom blev arbetslösa. Inte först vänta i tre månader hos Arbetsförmedlingen och sen ytterligare tre månader innan något i bästa fall hände för dom.
Ungdomarna önskade att få hjälp med praktikplatser hos företag, hjälp att formulera ansökningar till jobb och att få en ytterligare chans att plugga eftersom ungdomsgymnasiet inte funkat så bra för dom. Att slösa bort ungas möjligheter verkar vara högerns parollgren.
Allt högersnack om att alla arbetslösa skulle få en egen coach och snabb hjälp lyser med sin frånvaro.
Därför blir Kurirens ledare så tragikomisk. Vi anklagas för att att vilja satsa och investera i ungas möjligheter till flera livschanser genom utbildning och bättre möjligheter att få in en fot på arbetsmarknaden. Ändå fortsätter Gustav Blomberg blint att hylla den moderatstyrda regeringens passivitet. Även Gustav Blomgren verkar tycka att det är helt okey att gynna den 10-del av svenska folket (mest män) som tjänar bäst och äger mest. Obegripliga skattesänkningar som inte skapat några nya jobb och en slakt på A-kassan som heller inte skapat ett enda nytt jobb. Snacka om att inta en strutsmentalitet där självrannsakan är obefintlig och egoismen slå ut i full blom. Det var den moderatstryrda regeringens som rustade ner Sverige och svenska folket möjligheter att möta en lågkunjunktur! Ansvaret ligger på regeringen och det är därför vi kritiserar passiviteten......

Inga kommentarer: