torsdag 10 februari 2011

Pappaledigheten är över, dags att varva upp.

Inledde detta år med väntan, väntan och ännu mera väntan. Inte på partikongress och partiledarval, inte på att få sparka i gång riksdagsåret eller att vårsolen för första gången detta år ska titta fram och värma. Utan på att än en gång få bli pappa!

Fredag den 21/1 kom han så äntligen vår lilla son, 11 dagar över tiden men med en raketfart när han äntligen bestämt sig. Har sedan dess varit pappaledig och bara njutit dagarna i ända. Luktat, myst, tittat och kännt mig hög på kärlek och fascination över vilka små skapelser bebisar verkligen är. Underbara dagar!

Nu är dock pappadagarna över sedan en vecka tillbaka och det är dags att varva upp för en intsensiv och händelserik vår. Började med överläggning mellan alla 26 bänkansvariga ledamöter där den stora omorganisation vi nu gör för att stärka oss organisatioriskt och kommunikativt givetvis stod i fokus. Ett tufft förändringsarbeet men som när det är klart kommer att vara en viktigt del i vårt intera arbete med att vinna väljarnas förtroende igen 2014. Vi kommer att lyckas!
Denna vecka har jag sedan ägnat åt riksdagsårets alla migrations- och asylmotioner som vi nu påbörjat behandlingen av i utskottet. Ett tufft och område jag fått förroende att vara talesperson med massor att lära. Men samtidigt ett så ideologiskt och viktigt område där utmaningarna är stora. Återkommer på området, var så säker.

Igår medverkade jag sedan på BRIS 40 års jubileum i en paneldebatt med bla Barnombudsmannen och Barnminister Maria Larsson (KD). Tror den kommer på Svt24 här inom kort. En bra debatt men där löfterna från regeringen kring barns rättigheter var nära på noll. Att slakta arbetsmarknadspolitiken, sabba a-kassan och skapa en sjuk sjukförsäkring fixar man på nolltid, medans andra frågor "bara måste man ha förståelse för tar flera år". Jag tror bestämt det heter ointresse och handlar om dåliga prioriteringar. Debatten kommer att fortsätta.

Har idag tagit en sväng hem till Luleå för att hinna träffa barnen och hjälpa till på hemmaplan lite innan det ikväll bär av neråt igen för att medverka på ett valvinnarseminarie på 68:an. Så just nu hänger han här på magen i sin babybjörn och sover rofullt. Underbart är bara förnamnet!

Inga kommentarer: