onsdag 4 februari 2009

Unga och droger

Som förälder har jag alltid varit livrädd för att mina barn ska hamna fel i livet. Och med fel så menar jag i ett beroende av sprit eller droger. Känns det igen?? För hur rackarn ska man se, känna och förstå när ens teling kommer hem och är drogpåverkad?? Spritpåverkan är ju rätt så tydlig att se.....men droger!?!
Läste just i DN om drogen GHB som verkar vara ytterst svår att upptäcka i första läget eftersom drogen försvinner fort ut ur kroppen. Men som i längden är dödlig och förfärligt hemsk. Polisen där hemma i Arjeplog har varit på föräldramöte och pratat om just sådan här frågor och det tycker jag är bra. För jag erkänner, att jag vet nästan ingenting om droger.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria! Förstår din oro och det är bra att vara orolig för dom man håller kärast i livet.
Jag har själv 3 barn varav en son som är 19 år och mitt inne i drogens romansfas. Hans början var just GHB och sedan har det bara blivit värre och värre. Just nu står han inför det faktum att mista sitt arbete vilket han inte sköter, med det följer att han blir vräkt från sin nyinköpta lägenhet och måste sälja sin bil som är en kär egendom. Han har också förlorat många av sina närmaste vänner, sina föräldrars förtroende och flickvännen orkade inte mer. Så ta din oro på allvar och försök att ha en dialog med dina barn ang droger och alla dess faror. Vi som föräldrar kan bara informera och hålla oss själva informerade om det som händer i våra ungdomars liv och lägga oss i. Det ären rättighet man har som förälder!!!

Maria sa...

Hejsan! Tack för ditt inlägg, jag känner att det stärkt mig!