torsdag 19 februari 2009

Kolla in kommentaren till mitt förra inlägg?!?

Ja, vad ska jag säga.....den moderatstyrda högerregeringens statsråd och deras politiska medarbetare anser att viktiga och riktiga frågor från människor inte behöver besvaras på ett ansvarsfullt sätt. Uppenbarligen tycks dom tro att frågor som ställs är något som inte berör människors vardag! Åsa Torstensson, frågan berör människor och företagare i min hembygd som bor uppemot 9 mil från banken!!
Som folkvald förtroendevald är det viktigt för mig att ställa frågor som beskymrar och ställer till det i människors vardag om sedan ansvarig minister inte tycker att frågor behöver svaras på, så är det deras beslut och inte mitt!

9 kommentarer:

Henrik sa...

Det handlar alltså om en skriftlig fråga i riksdagen av Maria Stenberg som i princip är identisk med en annan som besvarades endast två veckor innan Maria skickade in sin.

Alla skriftliga frågor och svar ligger på riksdagens hemsida och om det är besked från Regeringen man egentligen är ute efter, ter det sig naturligt att man först kollar om ens fråga redan är besvarad.

Om detta inte görs, är det inte orimligt att fundera över om det kanske finns andra motiv.

Maria sa...

Ja, jisses vad ska jag säga om detta då??? Snacka om att försöka se spöken mitt på ljusa dagen....min fråga kommer från vanliga människor som bor och lever sina liv långt ut i glesbygden. Sverige är ett avlångt land med många olika livsförutsättningar, svara på frågorna om hur deras vardagsproblem ska lösas istället för att försöka tillrättavisa mig.

Henrik sa...

Din fråga är redan besvarad och finns bland de skriftliga frågorna på Riksdagens hemsida. Om du inte vet hur du ska använda dig av den kan säkert Riksdagens bibliotek hjälpa dig.

Här hittar du infrastrukturminister Åsa Torstenssons skriftliga frågor och svar på desamma:

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=100073&rm=2008/09&iid=183788551910

Maria sa...

Hahahaaa....du vinner ingenting på att försöka göra dig lustig och raljera. Men jag ska gärna berätta för människorna som undrat, hur deras frågor besvaras.

Anonym sa...

Aj aj aj, det händer faktiskt att doktorsavhandlinngar kommer till i samma ämnen utan att doktoranderna har en aning om varandra. Vi lever faktiskt i ett ständigt informanationsbrus i en överlastad kommunikativ miljö. Regeringen får nog räkna med att besvara "i princip likadana frågor" ganska ofta innan budskapet kan anses som kommunicerat.
Jan-Ivar Johansson

Anonym sa...

Jag blir då alldeles bestört!
Hur kan man i regeringsställning ta sig rätten att INTE besvara frågor (som uppenbarligen ställts i vederbörlig ordning) från dom folkvalda representanter som sitter invalda i riksdagen?
Att man allt som oftast från borgerligt håll fullkomligt strundar i vad vanligt folk tycker, tänker och behöver har varit alldeles uppenbart alltsedan man kom till makten, men att dessutom göra detsamma när folkets valda representanter ställer frågor är inte bara höjden av arrogant, det är att ignorera vårt demokratiska system och ett steg mot demokratins motsats! Frågan är om det vi ser från ministern i fråga inte är ett steg mot den demokratiska diktaturen? Dvs demokratiskt ska det vara under valrörelsen och på valdagen men sen är det minsann slut på det, då styr och ställer man som man vill, eventuella frågor om styret och dess konsekvenser tiger man ihjäl och vägrar svara på...
Låt oss börja med att ignorera folket, sen oppositionen verkar vara den borgerliga modellen och tusan vet vad nästa steg blir?!
Att likartade frågor ställs kan inget annat betyda än att det är en angelägen fråga som behöver besvaras...så länge det inte gäller en borgerlig minister vill säga, då struntar man bara i det...
Att sedan försöka rättfärdiga sin egen maktfullkomliga arrogans är rent av patetiskt och tyder på ett reellt folkförakt!
Låt oss hoppas att det inte hinner gömmas och glömmas när det blir dags att välja ny regering 2010.

Henrik sa...

"Hur kan man i regeringsställning ta sig rätten att INTE besvara frågor"

Lugna ner dig lite. Frågan är besvarad.

Henrik sa...

Jag kan för övrigt rekommendera dagens DN debatt:

Ny forskarrapport manar till omfattande ommöblering av centrala politiska institutioner: Regeringen måste få arbetsro från frågelystna riksdagsledamöter. Det stora antalet riksdagsledamöter och de alltfler politiska sekreterarna blockerar regeringskansliets och statsrådens arbete. Inte minst missbrukar riksdagsledamöterna frågestunderna så att regeringen inte får tillräcklig arbetsro.

Hannah sa...

Titta så fint, ett dn debatt inlägg. Allt som står där är ju fakta. Nu känner jag mig nöjd.

Om man på regerings kanslit inte utredde sådant som man redan utrett så skulle man ha mer tid att svara på frågor.

Jag tänker på könsneutraläktenskapslagstfning och nu även insimination av ensamstående.

Kan vara ett tips för att minska arbetsbördan. Glöm inte att frågorna som ställs i riksdagen väldigt ofta kommer från människor som ledamöterna möter när det är ute på olika besök.

Har de inte rätt att få svar?