torsdag 5 februari 2009

Härdsmältan inom Centerpartiet!

Härdsmältan inom Centerpartiet har nu fått ett ansikte och en röst, genom dess partiledare Maud Olofsson. När hon nu kohandlat bort den sista hjärtefrågan som identifierat centerpartiet; kärnkraftsmotståndet.
Maud Olofssons åtrå att sitta med vid moderaterns grytor har nu utplånat den sista spillran av det som genom tiderna kunnat kallas för centerpartistisk politik.
Frågan som nu behövs ställas på sin spets är; innebär detta att det endast finns ett enda borgerligt parti för väljarna att ta ställning till, eftersom det inte längre finns något utrymme för partiskiljande drag mellan de borgerliga partierna?!?

6 kommentarer:

Ola Berg sa...

Hade det inte blivit en energiuppgörelse hade jag slutat vara centerpartist.

Politik måste byggas på verkligheten: INGEN, inte ens anhängarna, vill ha kärnkraft; däremot finns ännu inte alternativen.

Genom denna uppgörelse så vinner vi två saker: för det första att vi inte låser oss till gammal kärnkraft eller ännu smutsigare alternativ; vilket vi annars riskerar att göra om de miljövänligare alternativen inte hinner utvecklas.

För den andra att uppgörelsen innebär att _mer_ resurser satsas på andra energikällor. Vilket vindkraftföretagen har begripit: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/svensk-vindenergi-vaelkomnar-energiuppgoerelsen-270176

Är man för andra energikällor än just kärnkraft så är alltså energiuppgörelsen riktigt bra, varför det inte riktigt är sant att påstå att centern på något sätt har svikit sig.

Ola Berg sa...

http://www.kvp.se/debatt/1.1457397

Maria sa...

Det går att slingra sig och försöka slå blå¨dunser i folks ögon. Faktum är att vi INTE har låst oss vid det du kallar "gammal" kärnkraft, redan idag höjs effekten i tre av kärnkraftsverken. Kolla dessutom in vad Vattenfalls VD säger;
"Vi investerar också i underhåll och modernisering av befintliga anläggningar, som kommer att förbli konkurrenskraftiga under betydande tid framöver." Så kom inte dragande med så tunna och urvattnade påståenden.....

Ola Berg sa...

Jag förstod inte riktigt vilket av mina påståenden som var urvattnade, inte heller vad jag skrivit som motsägs av ditt citat.

Ola Berg sa...

Alltså: klart att kärnkraftverken moderniseras. Säkrare och effektivare ska de bli.

Men inte ens med moderniseringarna kan de nuvarande anläggningarna överleva 2020-talet.

Idag har vi en lag som förbjuder att ersättningsverk byggs. Den lagen ska försvinna, som en del i uppgörelsen.

Vari finns de blå dunsterna i detta?

Maria sa...

Blå dunster i form av att försöka påstå att om vi inte bygger nya kärnkraftsverk så kommer inte heller några alternativa energislag fram och då skulle vi kanske måsta använda smutsigare alternativ......vad är det annat än blå duster!!
Urvattnade försök att förklara varför centerpartiet gjort en total kovändning i kärnkraftsfrågan.