onsdag 18 februari 2009

Glesbygden intresserar inte ministern!

I slutet på förra veckan fick jag nästa blodstörtning av ilska, varför det då? Jo, eftersom kommunalrådet där hemma, Bubbe, inte hade fått något svar på sin fråga till statsrådet Åsa Torstensson angående dagkassehanteringen för företagare i glesbygd så ställde jag den i en skriftlig fråga här i riksdagen. Vet ni vilket svar jag fick???? Jo, att hon minsann svarat en annan ledamot i en liknande fråga och att hon hänvisade till det svaret.....grejen var bara att han frågade om skärgårdens villkor. Skärgård och glesbygd har inte riktigt lika livsvillkor anser jag!

3 kommentarer:

Henrik sa...

Så här löd den ursprungliga frågan från Krister Örnfjäder:

Vilka åtgärder avser ministern att vidta för att en ny upphandling sker av betaltjänster och hantering av dagskassor för att möta det behov som finns i glesbygden?

och frågan från Maria Stenberg endast två veckor senare:

Vilka åtgärder kommer statsrådet att vidta för att åstadkomma säker hantering av dagskassor för företagare i glesbygden?

Interpellationer och skriftliga frågor är verktyg för att kontrollera regeringens arbete. Men det bygger också på ett ansvar från oppositionen att använda dem på ett korrekt sätt. Man kan fundera på vad det är man kan förväntas uppnå genom att ställa i princip identiska frågor inom kort tidsrymd.

Maria sa...

Okey Henrik....presssekreterare till Åsa Torstensoon va? Det är fortfarande oansvarigt av ministern eller vem det nu är som besvarar i hennes namn att inte ens orka klippa ur svaret från en annan fråga och delge mig. Slött kallas det visst! Sen kanske inte den moderatsstryda regeringens statsråd inser att frågor som ställs.....kommer från människorna som faktiskt drabbas och lever med eländet??? Dvs företagare och männiksor som bor ut i landet???

Henrik sa...

Om du läser de två frågorna igen, kan du då ärligt säga att du tycker att de är olika?