onsdag 2 mars 2011

Rasismens elaka tryne!

Jag blir så förbannad på Sverigedemokraternas rasistiska åsikter som står som spön i backen Sverige runt! Var attan har mänsklighet, öppenhet och toleransen tagit vägen?
Sverige har under många och långa år varit ett öppet land med ambitionerna att ge människor på flykt en fristad och en möjlighet att bygga upp sina liv igen. Jag är stolt över vårt Sverige, ett Sverige som präglas av Olof Palme och socialdemokraternas solidariska och politiska gärningar. Alla människor lika värde i den verkliga betydelsen, att faktiskt ge människor andra och många chanser!
Ska jag tala i ekonomiska termer och inte i humanistiska termer, så har Sverige tjänat och fortfarande tjänar på invandring.
Men, jag är inte så naiv, att jag tror att allt är guld och gröna skogar, åh nej, så lätt ska inte Sverigedemokraterna få komma undan. Klart det finns utmaningar och problem. Men på vilket politikområde finns inte problem och utamningar?!?
Jag blir så förbannad på Sverigedemokraternas inskränkta och trångsynta människosyn.

11 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Jag tycker att man som kommunpolitiker skall vårda språket, och ställer inte upp på min partikollaga Conny Jörgensens ordval. Dessutom borde han ha förstått att skvallerpressen skulle hugga direkt på hans uttalande, för det hugger på allt som säljer lösnummer.

Men vad han syftar på är uppenbart: De överåriga s.k. barnen, pojkar som påstår sig vara 16-17, men där en majoritet av dem bevisats ljuga om sin ålder och i själva verket är ännu äldre.

Vad skulle vara mänskligt, öppet och tolerant i att dyrt bekosta en liten klicks uppehälle i Sverige? Ska vi bara vara toleranta mot dem som orkar och har råd att företa sig långa resor? Det är väl inte de som mest behöver hjälp?

Olof Palme var enligt min uppfattning en man som piskade upp hat i Sverige och förstörde vårt land. Solidaritet var bara ett ord för honom. Människors lika värde är bara 3 ord för dagens sossar, något ni tror ni kan vinna poäng på att slå i huvet på meningsmotståndare och få er själva att framstå som heliga.

Vad invandringen till Sverige kostar netto vet vi inte exakt, eftersom ingen utredning gjorts på rätt länge. I början av 90-talet kom regeringens utredare Ekberg (tror Jan i förnamn) fram till att kostnaden var ca 30 miljarer kr per år. Andra förslag slår på en nolla på det.

Ja utmaningar och problem finns kring invandringen, det erkänner ni. Men ni vågar inte erkänna att mångkultur inte fungerar och att Sverige under ett par decennier tagit emot långt fler invandrare än vi klarar av.

magnus123 (at) live.se sa...

Patrik: "ca 30 miljarer kr per år. Andra förslag slår på en nolla på det"

Vilka andra förslag från ekonomer visar det? Svara. Inte ens pladdrande SD:are har rätt att komma undan att svara på sånt här, inte när ni sitter i riksdagen!

Fastän du och SD:are väljer att bortse från fakta i mytskapande om kostnad kan jag påpeka att den enda jag som följande denna fråga sett "slår på en nolla" på 30 mrd kr är (förutom korkade SD:are) en Lars Jansson, som SD:are hänvisat till. Han är dock debunkad av alla ekonomer som tittat på hans s k "beräkningar".

Andra förslag finns, men de slår inte på en nolla på 30 mrd kr. De är bl a i storleksordningen 50 mrd kr i en beräkning för något decennium sedan av nationalekonomen Bo Södersten, nämnd i DN Debatt-artikel.

I Holland kom en utredning fram till en kostnad som jag vill minnas för Sverige grovt motsvarar upp till 70 mrd kr (skattning med hänsyn till befolkning antal invandrare per år resp. i befolkning). På korkade ljug- och svammelblogg Politiskt Inkorrekt, samt av SD-politiker, har jag sett att kostnad i den beräkningen slagits ut på Hollands årliga antal invandrare i en irrelevant meningslös siffra på kostnad per invandrare. Vrickat! Kan man vänta från skolelev i lägre årskurser. När jag kommenterar det sakligt på hatbloggen PI (som tydligen SD samarbetar med) blockeras jag att kommentera. På det viset hålls väl kunskapsnivån uppe (sic!) i SD:s led...

Varför ens kommentera påståenden så skrattretande fel? I och med att i princip alla SD:are tror på myten att invandring kostar så mycket ignorerar ni verkligheten för att ni inte begriper bättre. Varför skulle fakta nämnda av mig få er att tänka normalbegåvat och begripa det självklara?

Normalbegåvade som har ett hum om statsbudgetens utgiftsområden samt godkändes i skolans matematik förstår att 300 mrd kr ligger utanför det möjligas gräns.

Men att påpeka detta känns som att påpeka för en ettåring att den är usel på att räkna. Ber om ursäkt för taskig uppriktighet. Ni lever i er kult. Jag har f ö blockerats på SD-sajter för mindre än dessa fakta; dessa stackars SD-sajter som drabbas av etablissemangets åsiktscensur. ;)

Patrik, Ängelholm sa...

Du får gärna säga Du till mig. Jag sitter inte i riksdagen. Det finns siffror mellan 30 och 300 miljarder för den kostnaden, vilket du ju själv bekräftar. Jag har inte lagt någon värdering i vilken siffra däremellan som skulle vara mest korrekt. Du påstår däremot, helt obelagt och emot regeringens egen utredare, att invandringen skulle ge en vinst!

Du hade ett par bra hänvisningar till invandringens kostnader, visar att du jobbat lite (eller kopierat) förvånansvärt bra för att komma från någon som förnekar att invandringen kostar.

Sen börjar du svamla och fräsa om något du läst på ditt hatobjekt Politiskt Inkorrekt, men utan hänvisning. Blev du blockerad på PI så uppförde du dig förmodligen illa. Jag har inte jättesvårt att förstå varför du blev och blir utkastad. Det är förmodligen en ren sanitetsfråga.

magnus123 (at) live.se sa...

Patrik: "Det finns siffror mellan 30 och 300 miljarder för den kostnaden, vilket du ju själv bekräftar"

Jag kritiserade ditt påståendet att: "Andra förslag slår på en nolla på det". Det är fel då dina ord innebär att flera beräkningar säger 300 mrd kr. I din replik svarar du inte på vilka flertal beräkningar du avser och det finns inga gjorda av nationalekonomer som säger över i storleksordning 50 mrd kr.

Patrik: "kopierat".

:) Du får googla! ;) Nej, jag har bara kopierat en kommentar i en nätdiskussion en gång, men lade då till en rad påpekande att jag kopierat. Har läst lite om detta och minns t ex bl a disposition och innehåll rätt bra i Madon och Fridholms genomgång.

Jag uppförde mig så gott jag kunde på PI, inte sämre än här och nu. Skrev om otroligt grova, uppenbara samt många fel när de kom fram till kostnad 250 mrd kr. Det var så uppenbart att det var patetiskt, och det ordet använde jag nog. Sen blockerade PI mitt nästa konto jag skapade på disqus utan att jag skrivit något negativt. Era Youtubekanaler blockerar mig utan att jag skriver något negativt.

Vad du tror eller har svårt att tro är din sak. Har skärmdump på rubbet, även Youtube.

PI är inte mitt hatobjekt här i världen så att jag går och hatar dem. Iofs skumt att en så usel sajt har så många läsare. Kollar man vad de skriver kan de ha fel på varje rad. Logiska fel och sakfel. När media kritiseras för att ha fel brukar PI själva ha fel i påståenden om vad media sagt. T ex det om Husbybadet.

Har stött på många som varit häpna över att blockeras på PI för att de påpekat fakta eller kritiserat något i sak. Men fastän beteendet är patetiskt (dvs komiskt) blir man bekymrad när de skriver grov rasistisk hets, som att romerna är en "förtärande gräshoppssvärm [som] översvämmat Europa", antisemitiska alster eller hetsar hårt mot alla muslimer. Men det blir tydligen inte SD som trots detta samarbetar med PI.

Patrik: "Du påstår däremot, helt obelagt och emot regeringens egen utredare, att invandringen skulle ge en vinst!" [...] någon som förnekar att invandringen kostar...

Du yrar bara i nattmössan...

magnus123 (at) live.se sa...

Patrik. Förutom att ditt i försök att tala osanning (givet att du är normalbegåvad) om att insinuera att mer än en undersökning säger 300 mrd kr så är det lustigt att du "inte lägger någon värdering i" siffran 300 mrd kr. Det är som att säga att man inte lägger någon värdering i ett påstående om att bensin kostar 130 kr/liter.

Att ni så envist är nötter i SD är intressant...

Maria sa...

Jag blir nästan lite lätt road av den här formuleringen:
"Dessutom borde han ha förstått att skvallerpressen skulle hugga direkt på hans uttalande, för det hugger på allt som säljer lösnummer."
Medial granskning kallas det visst också. Det är väl bra att vi lever i ett fritt och öppet land, som har en media som kan granska och rapportera.

Patrik, Ängelholm sa...

Magnus,

Jag menade att det finns andra undersökningar som visar på högre siffror, upp till 10 gånger högre än Ekbergs siffra. Ordmärkning verkar vara hela grejen för dig, men det blir väl så när argumenten tryter.

Jag har varit med rätt mycket i PI's debatter så jag vet av vilka anledningar de sparkar ut folk. Du kan tjata hur mycket du vill om att de skulle ha kastat ut dig orättfärdigt. Mycket skrik och lite ull. Fram med bevis istället.

Jag föreslår att du tar debatten om PI med PI, och inte med mig. Jag tänker inte försvara varenda obelagda dumhet du kläcker ur dig. Men jag förstår att det sved att bli utkastad. Bli rumsren, så får du vara kvar där och i andra forum.

Yrar jag? Du menar alltså att du tar tillbaka att invandringen skulle vara en vinst för Sverige?

Ser att du ansträngt dina små grå ännu en gång utan resultat, i en kort uppföljare. Utan något nytt.

Patrik, Ängelholm sa...

Maria,

Men det var ju Expressen som skrev om det. Det är väl inget nytt att den tidningen alltid levt på effektsökeri och impulsförsäljning.

"Det är väl bra att vi lever i ett fritt och öppet land, som har en media som kan granska och rapportera."

Precis. Och det är ju det din kamrat inte tål.

magnus123 (at) live.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
magnus123 (at) live.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
magnus123 (at) live.se sa...

Patrik. Igen skriver du "andra undersökningar", i plural. Detta ingen ordmärkning då du skriver att flera undersökningar angav ca 300 mrd kr, vilket är fel! En enda "undersökning", ej gjord av en nationalekonom, angav en så hög siffra. Den har alltid nationella rörelsen hänvisat till, men är debunkad.

Alla andra undersökningar, vilka gjorts av nationalekonomer, anger kostnad under 100 mrd kronor.

Sådant här ej rumsrent blockerade PI mig för och jag har bara blockerats av SD-sajter. Det anser jag tyder på brist känsla för fria ordet, men överraskar iofs inte alldeles.

Jag påpekade PI:s fel med kaxig ton då desinformation var osmaklig eftersom jag röstat på SD (som PI har koppling till).

Om inte PI och SD haft kopplingar hade jag inte brytt mig om PI:s desinformation eller grova rasism, men då koppling finns, PI sprider desinformation och blockerar en när man debunkar dem samt andra SD-sajter blockerar en är det tydligt att SD är samma bruna parti som på 90-talet.