torsdag 16 december 2010

Norrbottningar i fas 3

Är man siffernörd eller statistiknörd, så gör man som jag gör. Jag följer Arbetsförmedlingens siffror på hur arbetsmarknaden ser ut, jag jobbar ju med arbetsmarknadspolitiken. Under hösten har jag följt siffrorna på hur fas 3 utvecklar sig, eller snarare hur arbetslösa människor fullkomligt rasar in i fas 3.
I oktober fanns det 529 norrbottniska kvinnor i fas 3, jämför det med 203 kvinnor ett år tidigare!
När jag tittar på hur det ser ut en månad senare, så är det ytterligare 14 stycken ny kvinnor som rasat in i fas 3.

Ja, hur ser det då ut för de norrbottniska männen, kanske ni undrar? I oktober var det 669 stycken män som fanns i fas 3. En månad senare har det ökat med ytterligare 11 stycken män. Alltså så har nu totalt 1223 norrbottningar rasat in i fas 3. En åtgärd som är som en återvändsgränd för dessa norrbottningar, utan större möjligheter till varken jobb eller arbetsmarknadsutbildningar. Klart jag blir upprör över avsaknaden av aktiva och kvalitativa åtgärder från den borgerliga regeringen för alla dessa norrbottningar!! Min enkla fråga till den borgerliga regeringen är: VAD ÄR STRATEGIN FÖR ATT FÅ DESSA MÄNNISKOR I JOBB?!?

2 kommentarer:

lindathepoet sa...

De borgerliga har haft detta som strategi. Det är bara för oppositionen att inse fakta. Borgarna har aldrig velat införa en human arbetsmarknadspolitik för den är inte marknadsmässig och ger inte näringslivet det som näringslivet vill ha: Billig arbetskraft!
Och denna arbetskraften är dessutom gratis för arbetsgivaren då den arbetslöse får jobba på sin ersättning och att arbetsgivaren FÅR 225:-/ arbetslös och dag rakt ner i fickan!
Ni socialdemokrater hade fyra långa år på er att stoppa detta vansinne men det gjorde ni inte.
Likadant gäller fackföreningarna, de har inte heller gjort något utan stått vid sidan om och stirrat som fån på regeringen.
Regeringen tog en rövare och det gjorde de lättvindligt!
Allt medan befolkningen mutades med småsmulor till jobbskatteavdrag.
Det som ni socialdemokrater vill låta vara kvar om ni skulle komma till makten. Alltså skulle vansinnet fortsätta. Fas 3 finnas kvar och jobbskatteavdraget likaså!
Gott Nytt År alla arbetslösa som nu är inskrivna på arbetsförmedlingens fångläger i Fas 3!De har murat igen dörren bakom er och slängt nyckeln!
Politikerna har svikit er!

Anonym sa...

Tack Linda, så sant !

Var fanns socialdemokraterna före valet ??