måndag 13 december 2010

Kammardebatt om integration idag!

Idag ska jag debattera integrationspolitik, ett politikområdet som jag efter valet fick ansvar över i mitt utskott - arbetsmarknadsutskottet. Det känns spännande och utmanande.....
För hur rädda vi än är, efter helgens illdåd, är det bäst att försöka hålla huvudet kallt. Invandring har varit bra för Sverige, det visar både forskning och erfarenhet.
Men det är klart....att vägen till ett jobb och egen försörjning är alltför lång för många nyanlända, det råder inga tvivel om!
Så det är bra att Arbetsförmedlingen får ansvaret för att upprätta individuella etableringsplaner.
Men det är klart....visst hade det varit bra om den borgerliga regeringen satsat på kvalitativa insatser som yrkesutbildningar och en SFI som tar ansats mot ett arbetsliv. Istället för att återigen inför en ny form av "coacher" - lotsar.....för förra veckan fick vi veta att coacherna hitills kostat 1 miljard och ingen har en större susning om det gett nya chanser för arbetslösa.
Men det är klart....borgerlig politik har ju skapat en marknad, en marknad som innebär att det går att tjäna sig en hacka på arbetslöshet och utanförskap!

1 kommentar:

R sa...

Skrev ett blogginlägg om hur islamiseringen av Sverige går till. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html