fredag 10 december 2010

Första gången glömmer man aldrig..

Igår gjorde jag min debut. Härligt och utmanande och riktigt skönt när det var över.
Vi talar så klart om kammardebuten som ny Migrationspolitisk talesperson för (S).

Det blev en bra debatt även om Migrationsministern kändes lite väl blek och Sverigedemokraternas representant lite väl ute i det blå.

När det gäller Migrationsministern börjar det vara dags att förstå att majoritetstiden är över och att det är dags att bjuda upp till samtal kring breda lösningar. Vi behöver få till ett betydligt bredare ansvar för ensamkommande flyktingbarn, säkerställa alla barns rätt till skola och sjukvård på lika villkor och förbättra möjligheten till en bra integration och då ser jag en avskaffad EBO-lag och ett ändrat synsätt när det gäller försörjningsansvar vid anhöriginvandring.

För Sverigedemokraternas del är det dags att förstå att plakatpolitikens tid är över och att det är dags att leverera seriösa inlägg och underlag. Det är allt annat än vad man kan säga om årets budgetmotion på Migrationsområdet. Det går inte att under år 2011 plocka in 90% av utgifterna eller för att citera finansutskottet, det är inte seriöst. Men än viktigare, man kan inte skära bort alla dessa pengar och ändå leva upp till den mänskliga rättigheten att få sin asyl prövad. Debatten lär fortsätta och det ser jag verkligen fram emot.

Debuten är avklarad och gav definitivt mersmak. Återkommer på området.

/Fredrik

Inga kommentarer: